Κορονοϊός: Στα 100.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα – Πότε θα αποδώσουν τα μέτρα


Έως και τα 2.700 κρούσματα κορονοϊού αναμένονται, μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τη Τρίτη (3/11)

Σύμφωνα με τον καθηγητή περιβαλλοντικής και υγειονομικής μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρας μας υπολογίζονται, αυτή τη στιγμή, στα 100.000.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τη Τρίτη, ο καθηγητής ανέφερε ότι η αποτελεσματικότητά τους θα αρχίσει να διαφαίνεται από τις 7 Νοεμβρίου και έπειτα. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέχρι τότε τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να αγγίξουν τα 2.700. «Με την τήρηση των μέτρων, ο αριθμός αυτός θα αρχίσει να κάμπτεται μετά από μια εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι τα νέα μέτρα δεν προφταίνουν για να κάμψουν την πανδημία μέχρι τα Χριστούγεννα, «στο καλύτερο σενάριο να φτάσουμε στα 1.300 κρούσματα».

Ο ίδιος δεν απέκλεισε στη συνέχεια και την λήψη νέων μέτρων «πρώτα από όλα πρέπει να βελτιώσουμε την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με περισσότερα λεωφορεία και με συσκευές απολύμανσης του αέρα για να μειώσουμε το ιικό φορτίο, ενώ πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό των τυχαίων δειγματοληπτικών ελέγχων στον πληθυσμό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ