Κορονοϊός – Κικίλιας: Θα εισηγηθώ νέα αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός – Lockdown: Στο «κόκκινο» είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς εδώ και μία εβδομάδα παρουσιάζεται «έκρηξη» κρουσμάτων, με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια να εισηγείται νέα αυστηρότερα μέτρα στον Πρωθυπουργό για την συμπρωτεύουσα, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού

Για ταχύτατη εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τη σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης υγειονομικής περιφέρειας αλλά και νοσοκομείων.

«Ολοκληρώθηκε μία δύσκολη σύσκεψη. Στηρίζουμε τα νοσοκομεία και το ΕΣΥ. Κάποιοι λίγοι διακινδυνεύουν άμεσα την υγεία όλων. Ο ιός εξαπλώνεται ταχύτατα στη Θεσσαλονίκη. Καταλαβαίνω την κούραση όλων αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τον κορονοϊό στην περιοχή», είπε ο υπουργός Υγείας προαναγγέλλοντας στην ουσία νέα πιο αυστηρά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, λέγοντας πως, «θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό περαιτέρω μέτρα για την πόλη».

Όπως είχε γράψει από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr ο συναγερμός για τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εδώ και καιρό έχει σημάνει για την κυβέρνηση είχε φτάσει στο ανώτατο επίπεδο.

Τα 440 κρούσματα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο του Σαββατοκύριακου, αλλά και η διασπορά της νόσου στους όμορους νομούς έφερε προ των πυλών νέα πιο σκληρά μέτρα και ίσως ένα καθολικό lockdown.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα επικρατέστερα σενάρια για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν στη Θεσσαλονίκη, μετά την εισήγηση του υπ. Υγείας στον Πρωθυπουργό είναι τα εξής:

1. η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα από τα μεσάνυχτα στις στις 8 ή στις 9 το βράδυ δηλαδή, και

2. η απαγόρευση της μετακίνησης σε άλλο νομό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here