Κορονοϊός: Σε τρεις ζώνες χωρίζεται η Ελλάδα – Στο «κόκκινο» και η Μαγνησία


Σε τρεις επιδημιολογικές ζώνες χωρίζεται πλέον η Ελλάδα, καθώς μετά την «κόκκινη» και την «κίτρινη» ζώνη προστέθηκε και η «γκρι» ζώνη, που αφορά στα τοπικά lockdown.

Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια των δηλώσεων του κατά τις οποίες γνωστοποίησε ότι από το πρωί της Τρίτης η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν σε καθεστώς καραντίνας.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι η Μαγνησία περνάει στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης (κόκκινο) λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.

Οι τρεις ζώνες:

  • Η ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»
  • Η ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον
  • Η ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από το πρωί της Τρίτης (03/11) οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

«Οι περιπτώσεις της Θεσσαλονίκης, των Σερρών, ακόμη και της Μαγνησίας, ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ιδίως για τις περιοχές που δεν είναι στο κόκκινο. Ας τηρούμε όλοι τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα», είπε ο κ. Πέτσας.

Η ζώνη επιτήρησης

Σε αυτή εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

1. Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί

3. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4. Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

5. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Η ζώνη αυξημένου κινδύνου

Σε αυτή εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική.

Σημειώνεται επίσης ότι από την Τρίτη το πρωί, λόγω της αυξημένης επιβάρυνσης που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, η Μαγνησία περνάει από τη ζώνη επιτήρησης, στη ζώνη αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στο «κόκκινο».

Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

1. Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

2. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί

3. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

4. Πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

5. Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα

6. Κλειστά θα είναι μπαρ και καφέ

7. Κλειστοί κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα

8. Κλειστά γυμναστήρια

9. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.

Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

Επίσης, σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων, ότι τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Την επιβολή lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από την Τρίτη ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα. Ειδικότερα, την Κυριακή ανακοινώθηκαν 449 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Σάββατο καταγράφηκαν 839 κρούσματα και την Παρασκευή 530.

Το lockdown αρχίζει από 6 το πρωί της Τρίτης (03/11) και για 14 μέρες και «έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό: Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν».

Παράλληλα επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων, ενώ από τις 21.00 έως τις 05.00 το πρωί επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ