Επίθεση στη Βιέννη: Η αστυνομία της Τσεχίας αρχίζει ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία


Η τσεχική αστυνομία ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι διενεργεί πλέον ελέγχους στα σύνορα της χώρας με την Αυστρία, εξαιτίας της τρομοκρατικής ενέργειας στη Βιέννη.

«Η αστυνομία διεξάγει ελέγχους σε οχήματα και επιβάτες στα συνοριακά φυλάκια με την Αυστρία», μέτρο που αποφασίστηκε να ληφθεί «προληπτικά», μετά την «τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη», διευκρίνισε η αστυνομία της Τσεχίας σε ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Η τσεχική αστυνομία πρόσθεσε εξάλλου πως πλέον έθεσε υπό «επιτήρηση τις κυριότερες εβραϊκές εγκαταστάσεις στην Δημοκρατία της Τσεχίας», μέτρο που πρόσθεσε πως αποφάσισε να λάβει «εξαιτίας της κατάστασης στην Αυστρία και όχι μόνο». Δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, o υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Τσεχίας βρίσκονται σε επαφή με τις αυστριακές μετά την επίθεση.

Από την πλευρά του, ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις εξέφρασε μέσω Twitter την «αλληλεγγύη» του στους Αυστριακούς.

«Μου προκάλεσε φρίκη η επίθεση εναντίον της συναγωγής της Βιέννης και θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον αυστριακό λαό και στον φίλο μου (σ.σ. καγκελάριο) Σεμπάστιαν Κουρτς», ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ