Νέο τουρκικό παραλήρημα: «Ο σεισμός έδειξε πως η Σάμος μας ανήκει»


Ο θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας», Τσιχάτ Γιαϊτζί, σε ένα ακραίο ρεσιτάλ προκλητικότητας δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμα και νεκρούς από το σεισμό στο βωμό του σόου της Άγκυρας και του καθεστώτος Ερντογάν

Είναι να απορεί κανείς με το τι σκαρφίζονται οι Τούρκοι για να δείξουν με το ζόρι πως το μισό (και πλέον) Αιγαίο είναι δικό τους, καθώς αυτή την φορά κατάφεραν να μπλέξουν το φονικό σεισμό της Σάμου με τις υφαλοκρηπίδες!

Εμπνευστής αυτής της τεράστιας ανοησίας είναι ο Τσιχάτ Γιαϊτζί, θεωρητικός της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο οποίος σε ένα παραληρηματικό ρεσιτάλ δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ακόμη και τους νεκρούς της Σμύρνης για να αποδείξει τα… αναπόδεικτα!

O Γιαϊτζί

«Η γεωφυσική πραγματικότητα συναντήθηκε ξανά με τον νόμο της θάλασσας», ανέφερε αρχικά ο Γιαϊτζί, πρόεδρος του Κέντρου Ναυτικών και Παγκόσμιων Στρατηγικών του Πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, προϊδεάζοντας για το τι θα επακολουθήσει.

O χάρτης που δείχνει αυτά που φαντάζονται οι Τούρκοι…

«Αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη «Θάλασσα των Νήσων» επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Απόδειξη πως η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, απεναντίας η Σμύρνη, η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, υπέστη σοβαρές ζημιές», τόνισε στην Aydinlik.

To δημοσίευμα με τις φαντασίες του Γιαϊτζί

Το πώς συνδέεται ο σεισμός, η φύση, οι τεκτονικές πλάκες και τα ρήγματα με την υφαλοκρηπίδα, μόνο το τρικυμία εν κρανίω μυαλό του Γιαϊτζί ξέρει, ωστόσο η μπακαλίστικη λογική του «είναι πιο κοντά σε εμάς, είναι δικό μας», είναι και αυτή που διέπει την Άγκυρα εδώ και μήνες.

Ο Γιαϊτζί θεωρείται κύριος εμπνευστής των ακραίων διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος και στην ανατολική Μεσόγειο, πετυχαίνοντας οι ακραίες θεωρίες του να υιοθετηθούν πλήρως από την Άγκυρα στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών ονειρώξεών περί «Γαλάζιας Πατρίδας».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ