Κορονοϊός: Συνωστισμός στις δικαστικές αίθουσες την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων


Μεγάλος συνωστισμός παρατηρήθηκε σήμερα δικαστήρια παρά τις συστάσεις που γίνονται για την αποφυγή τέτοιων συνθηκών

Σημειώνεται ότι οι κανόνες για τα δικαστήρια αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρχει απόσταση 1,5 μέτρου ανά άτομα και έως 15 άτομα μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Τις εικόνες από τους στενούς διαδρόμους και τις μικρές αίθουσες, που γέμισαν κόσμο στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά κατέγραψε το dikastiko.gr.

Τι προβλέπεται για την λειτουργία των δικαστηρίων

Ειδικότερα, για τη λειτουργία όλων των δικαστηρίων στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένου κινδύνου (Επίπεδο Β) προβλέπεται η τήρηση της απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου και η παρουσία μέχρι δεκαπέντε (15) ατόμων στη δικαστική αίθουσα.
Κατ’ εξαίρεση, ο αριθμός μπορεί να υπερβεί τα δεκαπέντε (15) άτομα εάν κατά την κρίση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου η παρουσία των ατόμων αυτών είναι απολύτως αναγκαία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 30.6.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2021 ή συμπληρώνεται ο ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Η διενέργεια των διασκέψεων, καθώς και οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελιών της χώρας, εφόσον είναι εφικτό, πραγματοποιείται εξ αποστάσεως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων.

Με απόφαση του αρμόδιου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου ή εισαγγελίας, που τοιχοκολλάται στην είσοδο του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας και αναρτάται στην ιστοσελίδα τους, εφόσον διαθέτουν, ορίζονται τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών τους, καθώς και όλα τα αναγκαία μέτρα που τηρούνται υπ’ ευθύνη τους, για την ασφαλή λειτουργία του δικαστηρίου ή της εισαγγελίας ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ