Κορονοϊός – Πρόεδρος γιατρών ΑΧΕΠΑ: «Πιάσαμε οροφή στη ΜΕΘ – Θα διασωληνώνουμε σε απλούς θαλάμους»

Στα όρια του φαίνεται πως οδηγείται λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Μάλιστα την ίδια στιγμή το νοσοκομείο παραμένει χωρίς πνευμονολογική κλινική και χωρίς πνευμονολόγους παρά το ότι είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Τσιούλης, το πρωί της Τρίτης (3/11) μίλησε στον Real Fm όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε ούτε σύμβουλο πνευμονολόγο» για την κατάσταση που επικρατεί. Στη συνέχεια πρόσθεσε αντιμετωπίζονται από παθολόγους – λοιμωξιολόγους.

Ο κ. Τσιούλης, έκανε γνωστό πως μέχρι το βράδυ της Δευτέρας νοσηλεύονταν στο ΑΧΕΠΑ περίπου 100 ασθενείς με κορονοϊό σε απλούς θαλάμους και 21 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, αγγίζοντας ουσιαστικά την «οροφή» των 25 κλινών.

Παράλληλα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, εξέφρασε την ανησυχία του διότι αν επιδεινωθεί η κατάσταση ασθενών που σήμερα είναι σε απλούς θαλάμους τότε θα γεμίσουν τα κρεβάτια ΜΕΘ και θα γίνει αναγκαστικά διασωλήνωση σε κοινό θάλαμο όπου ο ασθενής θα είναι υπό επιτήρηση μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τον κ. Σιούλη οι υγειονομικοί εργάζονται σε «συνθήκες πολέμου» και -όπως όλα δείχνουν- «θα αντιμετωπίσουμε τραγικές καταστάσεις τις επόμενες μέρες».

Ο κ. Σιούλης αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, κυρίως, δε γιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ενώ άφησε αιχμές για τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με τις νέες κλίνες ΜΕΘ για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τη χτεσινή επίσκεψη του υπουργού, Βασίλη Κικίλια σε νοσοκομεία της πόλης.

Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί όσα είπε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Τσιούλης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here