Κορονοϊός: Τέσσερις νέοι θάνατοι σε λίγες ώρες – Στους 669 οι νεκροί στην Ελλάδα


Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τους νεκρούς από την πανδημία στη χώρα μας.

Τέσσερις συμπολίτες μας κατέληξαν μετά από τη μάχη με τον κορονοϊό, αυξάνοντας των συνολικό αριθμό των νεκρών στους 669.

Αναλυτικά κατέληξαν:

– ένας 89χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα

– ένας 92χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ.

– ένας 60χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο «Σωτηρία»

– ένας 87χρονος με υποκείμενα νοσήματα που ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο Πατρών

Lockdown στην Αθήνα: Αντίστροφη μέτρηση – Μία εβδομάδα μακριά από το «λουκέτο» η πρωτεύουσα

Μία εβδομάδα περιθώριο ώστε να κριθεί εάν η Αττική μπαίνει στο… γκρι, σε πιο διευρυμένο δηλαδή lockdown, όπως επιβλήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, δίνουν ειδικοί και κυβέρνηση.

Τα νέα αυστηρά μέτρα που είναι σε ισχύ από χθες τα ξημερώματα για ολόκληρη τη χώρα θέλουν 10 με 15 ημέρες για να δείξουν αποτέλεσμα.

Ωστόσο, οι επτά ημέρες θεωρούνται ένα διάστημα κατά το οποίο εάν το Λεκανοπέδιο Αττικής δεν δείξει σημάδια εκθετικής αύξησης και διατηρηθεί σε σχετικά σταθερό επίπεδο, τα σημάδια θα εμπνέουν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Το ίδιο ισχύει, άλλωστε, και για ολόκληρη τη χώρα. Προς το παρόν, η επιδημία επελαύνει. Χθες κατέγραψε ξανά αρνητικό «ρεκόρ». με 2.166 κρούσματα σε ένα 24ωρο, την ώρα που ανεβαίνει τόσο η θνητότητα -13 νέοι θάνατοι χθες, 655 θάνατοι συνολικά- όσο και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Μέχρι χθες έφταναν τους 169.

Από το σύνολο των χθεσινών κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 595 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη και τα 542 στην Αττική. Αριθμός ιδιαίτερα υψηλός που προβληματίζει τους ειδικούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, το Λεκανοπέδιο παρουσιάζει αύξηση κατά 30% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα στις ημερήσιες διαγνώσεις. Επεσήμανε, όμως, ότι το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγάλο και «εάν συνεχίσει έτσι, θα είμαστε καλά», όπως χαρακτηριστικά είπε. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ