Συμβουλές για να διαλέξετε τις σωστές κουρτίνες


Οι κουρτίνες είναι το στολίδι του σπιτιού γι’ αυτό δώστε τους την προσοχή που τους αξίζει.
1. Το σχήμα και το χρώμα της κουρτίνας εξαρτώνται (και) από το κλίμα της περιοχής όπου βρίσκεται το σπίτι, προκειμένου να εξυπηρετεί εκτός από τις αισθητικές και τις πρακτικές ανάγκες σας.

2. Αν δεν μπορείτε να αλλάζετε χειμωνιάτικες-καλοκαιρινές κουρτίνες, επιλέξτε από την αρχή διπλές κουρτίνες (και διπλό κουρτινόξυλο) με πιο ελαφριά υφάσματα εξωτερικά (προς το παράθυρο) και πιο βαριά εσωτερικά, τα οποία το καλοκαίρι θα μένουν ανοιχτά, ώστε να επιτρέπουν στον αέρα να περνάει.

3. Για να μην τραβάτε τα υφάσματα τοποθετήστε ένα χειροκίνητο μηχανισμό, ώστε να τραβιέται η κουρτίνα ομοιόμορφα και να μη χαλάει ούτε να λερώνεται.

4. Αν το σπίτι δεν είναι δικό σας, μην επενδύσετε μεγάλο κεφάλαιο για κάτι το οποίο ίσως να μην μπορείτε να αξιοποίησετε αργότερα στο επόμενο σπίτι.

5. Τα σκούρα χρώματα ταιριάζουν σε χειμωνιάτικη διακόσμηση ή ανοίγματα με προσανατολισμό στο βορρά, για να προστατεύουν από το κρύο. Τα ανοιχτόχρωμα ελαφρά υφάσματα είναι για καλοκαιρινές εμφανίσεις, γιατί αφήνουν τον αέρα να περνάει αλλά προστατεύουν από τη ζέστη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ