Μαγνησία: Ιερέας πλήρωνε μητέρα και ασελγούσε στην κόρη της


Η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις της υπόθεσης.

Αποφυλακίστηκε χθες (03-11-2020), με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου (ΜΟΕ) Λάρισας ο 82χρονος ιερέας από περιοχή της Μαγνησίας, που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη. Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής, που είχε καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης του ιερέα για σοβαρούς λόγους υγείας και μέχρι συζήτησης της υπόθεσης, που έχει προσδιοριστεί για τις 22 Απριλίου του 2021.

Ο ιερέας είχε κριθεί ένοχος πέρσι για ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας. Είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2018, μαζί με την 31χρονη μητέρα του κοριτσιού.

Η 31χρονη, βουλγαρικής υπηκοότητας, είχε κριθεί επίσης ένοχη από το Δικαστήριο για συνέργεια στην ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση. Στον καθένα εκ των δύο κατηγορούμενων είχε επιβληθεί από το Κακουργιοδικείο ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι και οι δύο καταδικασθέντες είχαν οδηγηθεί στις φυλακές.

Η απόφαση του ΜΟΔ περί της ενοχής των δύο κατηγορούμενων ήταν ομόφωνη, ωστόσο δύο μέλη του Δικαστηρίου και συγκεκριμένα η πρόεδρος και ένας εκ των ενόρκων, ζήτησαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι να συζητηθεί η έφεση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, κατά πλειοψηφία το ΜΟΔ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά υπέρ των δύο καταδικασθέντων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ