Ένοχη κρίθηκε η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Υμηττού που δεν φορούσε μάσκα


Η καθηγήτρια κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών

Ένοχη κρίθηκε από το Τριμερές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Υμμητού η οποία αρνούνταν να φορέσει μάσκα στους χώρους του σχολείου.

Η καθηγήτρια κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε απροσδιόριστο αριθμό ατόμων, καθώς και για διατάραξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή. Ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της κατά την αγόρευσή του τονίζοντας ότι «το ζήτημα δεν είναι η χρήση της μάσκας, αλλά κυρίως ο σεβασμός στους νόμους. Αν ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία ανομίας».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Προτού η καθηγήτρια οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη είχαν προηγηθεί συστάσεις αλλά και η εντολή του προΪσταμένου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να απομακρυνθεί η συγκεκριμένη καθηγήτρια από την τάξη, αφού αρνείται να τηρήσει τους υγειονομικούς κανόνες.

Έτσι, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και μετά από μήνυση του λυκειάρχη, η καθηγήτρια συνελήφθη μέσα από το χώρο του σχολείου και οδηγήθηκε στην Ευελπίδων.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου την ενημέρωσε ότι μπορεί να λάβει τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και η ίδια αρνήθηκε.

«Δεν θα λάβω προθεσμία. Επιθυμώ να δικαστώ» φέρεται να είπε η εκπαιδευτικός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ