ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου – Έπονται νέες κινητοποιήσεις


Νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διαμαρτυρόμενη για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας και ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων του κλάδου.

Ειδικότερα, η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ αποφάσισε στάση εργασίας από 8.00 έως 10.00 και συγκέντρωση των εργαζομένων στις πύλες των νοσοκομείων, την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου.

Η Ομοσπονδία προγραμματίζει επίσης δεύτερη κινητοποίηση στις αρχές Δεκεμβρίου (θα καθοριστεί σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν), με στάση εργασίας από 8.00 έως 11.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας με αίτημα αιχμής την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα ΒΑΕ.

«Τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν. Προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα, αναφέρει η Ομοσπονδία. Σημειώνει ότι από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε επισημάνει ότι «η μετατροπή του Συστήματος στην αντιμετώπιση μίας νόσου, του κορονοϊού, αυξάνει την νοσηρότητα από άλλες παθήσεις».

Θεωρεί υπερβολική την απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε τέτοιο υψηλό ποσοστό 80% και τη σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορονοϊού και τονίζει την ανάγκη άμεσων προσλήψεων και περισσότερων μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ