Δίκη Λεμπιδάκη: Τι ζήτησε από το δικαστήριο ο Κρητικός επιχειρηματίας

Με την κατάθεση του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής του στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Στο εδώλιο κάθονται εκ νέου οι «12» κατηγορούμενοι που ήδη έχουν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο από 11 έως 26 έτη, κατά περίπτωση.

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και μέλη της οικογένειάς του ενώ αμέσως μετά την έναρξη της δίκης ο Κρητικός επιχειρηματίας πήρε τον λόγο για να καταθέσει όλα όσα έγιναν.

Για μία ακόμα φορά αναφέρθηκε στο πώς τον σταμάτησαν και τον ακινητοποίησαν στον δρόμο αλλά και για την πολύμηνη παραμονή του σε διάφορα κρησφύγετα.

Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της κράτησής του ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και προστάτευε τον εαυτό του με το να μη ζητά να μαθαίνει πολλά πράγματα.

Για τους απαγωγείς του επανέλαβε όλα όσα είχα αναφέρει και στην κατάθεσή του στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Μίλησε με πολύ καλά λόγια σχεδόν για όλους καθώς επεσήμανε πως όλοι του συμπεριφέρονταν πάρα πολύ ευγενικά.

Στάθηκα μάλιστα σε τρία με τέσσερα άτομα τα οποία τον υποστήριζαν αρκετά και γι’ αυτούς είπε πως του στάθηκαν και τον βοήθησαν να μην παραμείνει υγιής τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Τέλος, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, ζήτησε από το δικαστήριο να δείξει μεγάλη επιείκεια στους κατηγορούμενους που έχουν δείξει ειλικρινής μεταμέλεια.

Μάλιστα, όταν ο πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε για ποιο λόγο μιλάει με τόσο όμορφα λόγια για τους απαγωγείς του εκείνος απάντησε πως όποιος δεν έχει γεννηθεί κακούργος έχει το συναίσθημα της συμπόνοιας.

Οι ποινές των κατηγορουμένων στο πρωτόδικο δικαστήριο

Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν έχουν ως εξής:

 • Ο 44χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας στο Ρέθυμνο, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 • Ο 41χρονος φύλακας από τη Θεσσαλονίκη, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια και δύο μήνες φυλάκισης για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 • Ο 46χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 ετών για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή πολεμικού όπλου.
 • Ο «βενιαμίν» των κατηγορουμένων, ο 23χρονος νεαρός από τα Σφακιά, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης, για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.
 • Ο 47χρονος από το Ρέθυμνο καταδικάστηκε επίσης σε φυλάκιση 25 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.
 • Ο 62χρονος μεσίτης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών, για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 • Ο 46χρονος επιχειρηματίας και ακτιβιστής από το Ρέθυμνο, καταδικάστηκε σε 26 χρόνια κάθειρξη για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.
 • Ο 40χρονος που ο Μιχάλης Λεμπιδάκης αποκαλούσε «Ευγένιο», καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 ετών και 2 μηνών, για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 • Ο 39χρονος από την Αθήνα καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση, για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
 • Ο 46χρονος από το Ρέθυμνο που ζούσε στην Αθήνα, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 26 ετών και 4 μηνών για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και για κατοχή πολεμικού όπλου.
 • Ο 41χρονος από το Ρέθυμνο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 11 ετών, για απλή συνεργεία σε διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.
 • Ο 49χρονος επίσης από το Ρέθυμνο καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη, για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here