Λιπαρότητα Πρόσωπο: Τι προτείνουν οι δερματολόγοι

Λιπαρότητα Πρόσωπο:  Η λιπαρότητα στην επιδερμίδα του προσώπου, είναι κάτι που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες. Η λιπαρή επιδερμίδα απαντάται συχνά, κυρίως στο πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής. Εμφανίζεται όταν οι σμηγματογόνοι αδένες της επιδερμίδας υπερλειτουργούν και παράγουν πολύ σμήγμα. Αυτός ο τύπος επιδερμίδας απαιτεί ειδικές προφυλάξεις κατά τον καθαρισμό και την εφαρμογή του μακιγιάζ. Οι συμβουλές ενός δερματολόγου για το θέμα αυτό.

Τι είναι όμως η λιπαρότητα της επιδερμίδας και πού οφείλεται;

Η λιπαρότητα της επιδερμίδας οφείλεται στις μεταβολές των επιπέδων των ορμονών. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εμμηνόπαυσης αλλά και τις ημέρες που έχουμε περίοδο, τα ανδρογόνα αυξάνονται και έτσι η λιπαρότητα γίνεται πιο έντονη.

Επιπλέον, οι καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα η ζέστη και ο ιδρώτας, κάνουν πιο έντονο το φαινόμενο αυτό. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η λιπαρότητα βοηθάει στην καθυστέρηση της γήρανσης των κυττάρων του προσώπου. Άρα είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε στην επιδερμίδα μας, απλά σε ελεγχόμενα επίπεδα. Προϊόντα πλούσια σε έλαια δεν είναι η ιδανική επιλογή στη skincare ρουτίνα, για όσους αντιμετωπίζουν λιπαρό δέρμα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Αντίθετα, προϊόντα με βάση το νερό ή αυτά που είναι σε μορφή gel ή σκόνης προτείνονται για καθημερινή χρήση. Ο καθαρισμός είναι βασικό στάδιο της περιποίησης, και μάλιστα για τους λιπαρούς τύπους δέρματος πρέπει να είναι ακόμα πιο σχολαστικός και συχνός. Δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ, ίσως δεν αρκούν.

Δερματολόγοι προτείνουν εκτενή καθαρισμό του δέρματος κάθε φορά που νιώθουμε ότι το δέρμα είναι τρομερά λιπαρό. Εδώ, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα και το καθαριστικό προσώπου, πρέπει να είναι oil-free, κατάλληλο για λιπαρά δέρματα.

Το skincare προϊόν που είναι sold out κάθε καλοκαίρι -Για μία ακόμη χρονιά οι γυναίκες επενδύουν σε αυτό

Επειδή πολλοί αγαπούν τα φυσικά συστατικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το τζελ της αλόης είναι τρομερά ευεργετικό, καθώς καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα.

Τέλος, δώστε προσοχή στα προϊόντα που επιλέγετε στη skincare ρουτίνα σας, φροντίστε το προϊόν που θα επιλέξετε να φέρει σχετική ένδειξη-κατάλληλο για λιπαρά δέρματα, oil-free- για να αποφύγετε την απόφραξη των πόρων του δέρματος.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here