Κορονοϊός – Lockdown: Εισήγηση για να μείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία – Αυτοί είναι οι δυο λόγοι

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο το δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι ισχυρότερο και φονικότερο

Για επιθετική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ήταν ο λόγος για την επιβολή του γενικού lockdown, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12:00 σε όλη τη χώρα.

«Έχουμε επιθετική αύξηση, αυτό είδαμε. Είναι όλοι κουρασμένοι, είναι επόμενο να υπάρχουν ψυχολογικές μεταπτώσεις. Έχουμε το πλεονέκτημα να ακολουθούμε άλλες χώρες ώστε να μαθαίνουμε από τα παθήματα των άλλων. Είχαμε πει ότι αν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα θα είχαμε πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων» είπε στον ΑΝΤ1 ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το δεύτερο κύμα είναι ισχυρότερο και φονικότερο, υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα των προηγουμένων φάσεων είχαν πρόβλημα ως προς την τήρηση. Αυτή τη στιγμή δεν θα έπρεπε να κάνουμε κάτι άλλο».

Εισήγηση για ανοικτά δημοτικά σχολεία

Όπως ανέφερε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στη συνέχεια, παρά το γενικό lockdown, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμείνουν ανοικτά τα δημοτικά σχολεία.

Τα δημοτικά σύμφωνα με τον ίδιο μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά για δύο λόγους:

  1. Γιατί τα παιδιά δημοτικού μεταδίδουν διαφορετικά τον ιό, σε πολύ μικρότερο βαθμό και νοσούν ελαφρότερα από τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.
  2. Τα παιδιά του δημοτικού πολύ δύσκολα μπορούν να κάνουν τηλεκπαίδευση.

«Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα είναι ανοιχτοί και τα νηπιαγωγεία. Τα φροντιστήρια κλειστά» διευκρίνισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here