Μπακογιάννη για lockdown: Στόχος μας τα Χριστούγεννα να μπορέσουμε να ανασάνουμε


Στo MEGA μίλησε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη με φόντο το επικείμενο καθολικό lockdown που θα μπει για δεύτερη φορά στη χώρα.

Επιβεβλημένο χαρακτήρισε η κ. Μπακογιάννη την απόφαση της κυβέρνησης για ένα καθολικό lockdown δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Το lockdown γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε άλλες νωρίτερα και σε άλλες αργότερα. Ξέραμε πως προλαβαίναμε τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα κυρίως για το σύστημα Υγείας. Αν καταφέρουμε και κρατήσουμε αποτελεσματικά τα μέτρα, αποφύγουμε και τις οικογενειακές συναθροίσεις για ένα χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να μπορέσουμε – κι αυτή είναι η ελπίδα μας – τα Χριστούγεννα να ανασάνουμε. Αν και ο ιός αυτός μας έχει ξεπεράσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ο στόχος είναι αυτός. Να έχουμε λιγότερα κρούσματα τον Δεκέμβριο, να ανοίξει η οικονομία και βγαίνοντας από την καραντίνα να υπάρξει ένα νέο πακέτα μέτρων πιο ελαστικό».

Απαντώντας τώρα γύρω από το γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε νωρίτερα την απόφαση για ένα καθολικό lockdwon, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Αν έκλεινε η κυβέρνηση πριν από 15-20 μέρες το μεγάλο ερώτημα θα ήταν αν είμαστε σοβαροί όταν το 50 % των ΜΕΘ ήταν καλυμμένο, αν η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει την αγορά. η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να αποφύγουμε το lockdown Για ένα μεγάλο διάστημα τα πράγματα ήταν υπό έλεγχο, ξέφυγαν πλήρως στην Θεσσαλονίκη κι από την ώρα εκείνη είχαμε το τελευταίο 3ημερο μια εκτόξευση κρουσμάτων και στην Αθήνα. Έτσι ήρθε η απόφαση για ένα lockdown για συγκεκριμένες εβδομάδες στην προσπάθεια να υπάρξει μια αισθητή μείωση των κρουσμάτων, ώστε να αντέξει το σύστημα Υγείας. Βάζουμε σε προτεραιότητα όλες τις ζωές και των μεγάλων και των πιο νέων για να μπορέσουμε να αποφύγουμε εικόνες όπως αυτές του Βελγίου. Καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσους βρίσκονται σε απόγνωση, καταλαβαίνω το θυμό, είμαστε όλοι υπό πίεση αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ