Lockdown – Μητσοτάκης: Επίδομα 800 ευρώ αντί 534


Tα νέα μέτρα για την πανδημία του κορoνοϊού, που θα περιλαμβάνουν και την επιβολή πανεθνικού lockdown, ανακοινώνει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στην ενημέρωση είναι παρών και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας – Δείτε τα τρία μέτρα άμεσης στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Νέα οικονομική ενίσχυση θα χορηγηθεί σε εργαζόμενους με αναστολή, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη θα δοθεί έκτακτο επίδομα 800 ευρώ σε εργαζόμενους με αναστολή το Νοέμβριο. Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης διευρύνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας, ενώ θα δοθεί μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους.

«Η χώρα έχει 7 δισ. σε διαθέσιμα και γι αυτό έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας. Κανείς δεν πρέπει να μείνε πίσω. Πρώτη μέριμνα αυτοί που θα χτυπηθούν περισσότερο.

Έχω συμφωνήσει τρία πρόσθετα μέτρα:

  • Όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση τον Δεκέμβριο 800 ευρώ αντί 534 ευρώ ξεχωριστά από δώρο Χριστουγέννων.
  • Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από Σεπτέμβριο Δεκέμβριο.
  • Εφάπαξ οικονομικής ενίσχυση 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους ανέργους. Υπολογίζω ότι είναι περίπου 130.000»

είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ