Κρούσματα σήμερα: Αναφορές για νέο «μαύρο» ρεκόρ – Θα αγγίξουν τις 3.000


Κρούσματα σήμερα: Πληροφορίες για νέο ρεκόρ κρουσμάτων μετά τη χθεσινή «μαύρη» ημέρα όπου ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 2.646 κρούσματα

Το τριπλό αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης, δηλαδή σε κρούσματα, νεκρούς και διασωληνωμένους, αποδεικνύουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει ότι η χώρα από τα ξημερώματα του ΣΑββάτου θα μπει σε γενικό lockdown.

Ολοταχώς για 3.000 κρούσματα

Ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται καθημερινά σε 4ψηφιο νούμερο με αποτέλεσμα το σύστημα Υγείας της χώρας να δέχεται πίεση καθώς αυξάνονται οι διασωληνωμένοι.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας κ. Νίκος Θωμαΐδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε «σίγουρα θα περάσουμε τα 3000 κρούσματα στη χώρα όπως πάμε», τονίζοντας παράλληλα, ότι το lockdown μπορεί να επιβραδύνει την πορεία του ιού και να αναστρέψει την εικόνα.«Θα υπάρξει κορύφωση σε 15-20 μέρες και μετά θα επέλθει η μείωση, γύρω στα Χριστούγεννα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες πολλοί ειδικοί έχουν αναφέρει ότι τα νούμερα των κρουσμάτων θα συνεχίζουν να έχουν αυξητική τάση καθώς τα αποτελέσματα από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν προσφάτως θα φανούν τις επόμενες δέκα ημέρες.

Κικίλιας: Δεν θέλουμε να δούμε χιλιάδες νεκρούς

«Δεν θέλουμε να δούμε εικόνες που βλέπουμε σε άλλες χώρες με χιλιάδες νεκρούς. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση», τόνισε χθες ο υπ. Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε: «τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται στη χώρα. Είχα εξηγήσει και είχα πει ότι η λήψη μέτρων είναι μία δυναμική διαδικασία. Βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ φονικό ιό, ότι ο COVID είναι πιο επιθετικός, ότι έχει σαρώσει την Ευρώπη και τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι σαρωτικά για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πολύ πιο πάνω ως νούμερα από τη δική μας αλλά και οι αντοχές των Εθνικών Συστημάτων Υγείας είναι πλέον οριακές και το δικό μας Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και σιγά-σιγά η χώρα περνάει στο “κόκκινο”. Στην πρώτη φάση δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα για τον ιό, πήγαμε νωρίς σε οριζόντια μέτρα, μπορέσαμε να σώσουμε ζωές, τώρα γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ