Κορονοϊός: Αριθμοί που «τρομάζουν» – Ένας νεκρός κάθε 50 λεπτά στην Ελλάδα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Νέο ρεκόρ θανάτων στην Ελλάδα την Πέμπτη (5.11) εξαιτίας του ιού, με 29 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Ο κλοιός του κορονοϊού σφίγγει ολοένα και περισσότερα γύρω από την Ελλάδα και γύρω από το σύστημα υγείας. Η έξαρση του ιού σε όλη τη χώρα, ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα, οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για το δεύτερο lockdown, διάρκειας τριών εβδομάδων σε πρώτη φάση, προκειμένου να γίνει ανάσχεση της πανδημίας.

Τα δεδομένα, άλλωστε, καθημερινά δείχνουν πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος καθώς τα αρνητικά ρεκόρ σε νέα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ειδικότερα ο αριθμός των νεκρών που ανακοινώθηκε την Πέμπτη (5.11) προκαλεί τρόμο. Οι 29 άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή σε ένα 24ωρο, επί της ουσίας μεταφράζονται σε έναν μακάβριο ρυθμό θανάτων που διαρκώς αυξάνεται.

Συγκεκριμένα, οι 29 θάνατοι μέσα σε διάστημα 24 ωρών, σημαίνουν πως κάθε 49,65 λεπτά έφευγε και ένας συμπολίτης μας λόγω του κορονοϊού. Ένας ρυθμός που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αυξηθεί κι ελπίδα όλων είναι τα περιοριστικά μέτρα να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ