Lockdown – Πτήσεις: Τι ισχύει και τι απαιτείται για τα ταξίδια από και προς την Ελλάδα


Lockdown: Οι αλλαγές στις αεροπορικές μετακινήσεις μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε την εξειδίκευση των νέων μέτρων, μετά το lockdown που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (5.11) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έκκληση και παράκληση προς όλους» απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς «οι μετακινήσεις να είναι λελογισμένες και μόνο οι απαραίτητες ώστε τα μέτρα να αποδώσουν στο μέγιστο και το ταχύτερο».

«Είμαι επίσης υποχρεωμένος να τονίσω ότι ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί καθώς και οι λόγοι που επιτρέπουν μετακίνηση αυτές τις ώρες περιορίζονται σε λόγους υγείας, εργασίας, ατομικής άσκησης ή μετακίνησης με κατοικίδιο γύρω από την περιοχή κατοικίας μας» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Πλέον, από τη Δευτέρα όσοι θέλουν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να έχουν και υποχρεωτικά αρνητικό τεστ PCR, όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Στη συνέχεια, ο υφυπουργός εξήγησε και τι θα ισχύει για τις πτήσεις εξωτερικού με τους επιβάτες να υποχρεώνονται να έχουν αρνητικό τεστ που θα έχει διεξαχθεί το τελευταίο 48ωρο.

Επίσης, είναι επιπλέον απαραίτητη η συμπλήρωση φόρμας plf (passenger locator form), για όσους εισέρχονται από τα σύνορα, ενώ αυτή είναι μια διαδικασία που θα ακολουθήσουν και όσοι θα μετακινηθούν προς το εξωτερικό, αν είναι απολύτως αναγκαίο το ταξίδι καθώς η χώρα είναι σε lockdown. Ακόμη, όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό στον τόπο κατοικίας τους, θα πρέπει να έχουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας για να κάνουν το εν λόγω ταξίδι.

Αντίστοιχα είναι τα μέτρα και για τα χερσαία σύνορα, όπου όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από αυτή θα πρέπει να έχουν τεστ που να έχει διεξαχθεί τις τελευταίες 72 ώρες ενώ θα ισχύσει και μια μεταβατική περίοδος 5 ημερών για τα χερσαία σύνορα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ