«Τρέμουν» την Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας οι Τούρκοι – Δήλωση που θα συζητηθεί


Την ώρα που στην Ελλάδα κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του πολιούχου της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, μια δήλωση από την Τουρκία έρχεται να επιβεβαιώσει την κυριαρχία των Ελλήνων πιλότων στο Αιγαίο.

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει χαράξει μια συγκεκριμένη πολιτική σε ό,τι αφορά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, βασισμένη σε απειλές και «μεγάλα» λόγια για το τι μπορεί να συμβεί επί του πεδίου, η αλήθεια είναι όμως πολύ διαφορετική.

Όλο αυτό το διάστημα που η Άγκυρα έχει φτάσει στο απροχώρητο το επίπεδο των προκλήσεων, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χειριστεί άψογα την κατάσταση και είναι πάντοτε στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας.

Η στρατιωτική ηγεσία, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά τόσο το ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους πλεονεκτεί όσο και το τι πρέπει να πράξει ανάλογα με την κάθε περίσταση και σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία.

Φαίνεται, όμως, πως και στην Τουρκία γνωρίζουν τη δύναμη που έχει η Ελλάδα στο Αιγαίο. Ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας φαίνεται πως στην Άγκυρα είναι καλά πληροφορημένοι και «τρέμουν» τους Έλληνες πιλότους που κυριαρχούν πάνω από το Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκους ειδικός Cem Doğut, έκανε μια ανάλυση των δυνατοτήτων της Ελλάδας και της Τουρκίας σε ένα πιθανό σενάριο σύρραξης, υπογραμμίζοντας τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας.

Ειδικότερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τα αεροσκάφη F-35 και τα Rafale, οι ισορροπίες έχουν αλλάξει πλήρως και στην Τουρκία το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

«Η αγορά όμως 18 μαχητικών Rafale της Ελλάδος από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία και ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16V είναι ένα σημαντικό βήμα για την αλλαγή της ισορροπίας ισχύος στην περιοχή», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος αναλυτής και προσθέτει: «Τα αεροσκάφη Rafale θα αποτελέσουν ένα σημαντικό επίτευγμα για την Ελλάδα, χάρη στις δυνατότητες των ραντάρ AESA και των ραντάρ IRST που διαθέτουν, καθώς και των προηγμένων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (Electronic Warfare), σε συνδυασμό με τους πυραύλους αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς Meteor που είναι εξοπλισμένα».

Σε άλλο σημείο της ανάλυσής του, ο Τούρκος ειδικός ξεκαθαρίζει πως «Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και την προμήθεια των F-35 JSF για την Ελλάδα μελλοντικά, τότε δυστυχώς, η ισορροπία μεταξύ των δύο πλευρών θα αντιστραφεί εντελώς». Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, πως η υπεροχή των ελληνικών «φτερών» πάνω από το Αιγαίο δεν είναι μόνο αντίληψη που υπάρχει στη δική μας πλευρά, αλλά είναι ξεκάθαρη και από την πλευρά των Τούρκων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ