Κορονοϊός: 4 στους 10 διασωληνωμένους είναι κάτω από 65 χρόνων


Κορονοϊός: Σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα κορονοϊού που σαρώνει τη χώρα – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που «σπάει» το τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε ημερήσια κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους

Ο κορονοϊός συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με τα νούμερα να αυξάνονται συνεχώς προκαλώντας προβληματισμό στην κυβέρνηση που ψάχνει τρόπους να περιορίσει την διασπορά στην χώρα αλλά και αναστάτωση στους πολίτες που ανησυχούν κάθε μέρα όλο και περισσότερο για την κατάσταση.

Σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, 2.917 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19 προστέθηκαν στα 46.890 διαπιστωμένα κρούσματα κορονοϊού. Το νέο lockdown που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περιορίσει τη ραγδαία εξάπλωση της επιδημίας στην χώρα και να ανακόψει τη δυνατή ροή ασθενών προς τα νοσοκομεία και προς τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Χθες Τετάρτη (4/11) στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν σχεδόν 1.600 άνθρωποι, με τους 1.176 σε απλές κλινικές Covid-19 και τους υπόλοιπους σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ κλπ). Στις ΜΕΘ της χώρας νοσηλεύονταν 213 άνθρωποι, ενώ στο συγκεκριμένο πεδίο του ΕΣΥ καταγράφηκε αύξηση εισαγωγών κατά 50% μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Από αυτούς, οι διασωληνωμένοι ήταν 187.

Πλέον στις ΜΕΘ δεν βρίσκονται μόνο ηλικιωμένοι που έχουν αποδειχθεί τους προηγούμενους μήνες «εύκολος στόχος» για τον κορονοϊό, αλλά και νεότερες ηλικίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο ΕΟΔΥ, ένα ποσοστό 46% (4 στους 10) ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 40 έως 64 χρόνων. Υπάρχει δε μικρό ποσοστό (1,6%) ασθενών με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ακόμη και χαμηλότερης ηλικίας, ανήκουν στην ομάδα 18 έως 39 χρόνων.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις κλινικές Covid-19, όπου δεν νοσηλεύονται μόνο άνθρωποι ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ανακοίνωση του lockdown με τον πρωθυπουργό, τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, στις κλινικές covid-19 τουλάχιστον 50 άνθρωποι ηλικίας 35 έως 44 χρόνων και άλλοι 93 ηλικίας 45 έως 54 χρόνων. Παρά το ότι το ποσοστό μπορεί να φαίνεται συγκριτικά μικρό πρόκειται για μία ανησυχητική ένδειξη για τη σοβαρή νόσηση και των νεότερων σε ηλικία. «Θα νοσηλευτούν και άνθρωποι που έχουν ηλικίες 35 με 54 χρόνια, όπως βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Και θα υπάρξει βέβαια και νοσηλεία που θα οδηγήσει σε σοβαρές εκβάσεις, σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής, ακόμα και θάνατο. Και σε αυτές τις νεαρές ηλικίες, είναι κάτι που δεν το θέλουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 29 νέοι θάνατοι ασθενών που πρόκειται για αριθμό ρεκόρ. Το σύνολο των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχεται σε 705.

Το ρεκόρ των ημερήσιων κρουσμάτων κατέρριψε και η Θεσσαλονίκη, η οποία «έδωσε» 862 κρούσματα από τα 2.917 της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης.

Άλλα 588 κρούσματα καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής

Άλλες περιοχές που κατέγραψαν σήμερα τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων είναι: οι Σέρρες (168 κρούσματα), η Δράμα (162) και η Λάρισα (127). Επίσης, μεγάλο διψήφιο αριθμό κρουσμάτων κατέγραψαν (ενδεικτικά) η Ημαθία (97), η Πέλλα (67), η Πιερία (60), η Ροδόπη (47), ο Έβρος (41), το Ηράκλειο (40), το Κιλκίς (39) αλλά και η Καβάλα (37).

Τέλος, σημειώνεται πως στις δύο περιοχές που μπήκαν πρώτες σε καραντίνα (Καστοριά και Κοζάνη) η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων είναι αισθητή καθώς κατεγράφησαν 19 κρούσματα στην Καστοριά και 13 στην Κοζάνη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ