Κορονοϊός – «Βόμβα» Βασιλακόπουλου: Αυτό σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο lockdown

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ένα ενδεχόμενο τρίτο lockdown θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά των πολιτών τον Δεκέμβριο

Όλα θα κριθούν, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, από την συμπεριφορά των πολιτών τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιθανότερο σενάριο είναι, να βγάλουμε ολόκληρο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown.

«Το lockdown είναι ένα ύστατο μέτρο που για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να κατανοήσουμε την αναγκαιότητά του και να συμμετέχουμε στην εφαρμογή του. Το να πει μια κυβέρνηση ότι πάω με το μάξιμουμ των μέτρων καταστρέφοντας την οικονομία, αλλά και την ψυχολογία των πολιτών, είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί. Μπορεί να βγάλουμε όλο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown. Αυτό σίγουρα δεν είναι το τελευταίο, καθώς θα μας λύσει το πρόβλημα για τον επόμενο μήνα. Η συμπεριφορά μας τον Δεκέμβριο θα είναι αυτή που θα καθορίσει πότε θα ξαναγίνει το επόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε το σύστημα υγείας έχει πιεστεί και πρέπει να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορονοϊού. «Επειδή κάποτε το lockdown πρέπει κάποτε να τελειώσει, θα πρέπει να βρει η κυβέρνηση να βρει άλλους επιστήμονες για να περάσουν σωστά το μήνυμα στον κόσμο, γιατί μόλις σταματήσει το lockdown, αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά άλλων θα ξαναμιλάμε για περιορισμούς», συμπλήρωσε.

Οι επιστήμονες είχαν πει ότι γύρω στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, θα κριθεί αν τα μέτρα που είχαν προτείνει και ελήφθησαν από την κυβέρνηση ήταν αποτελεσματικά και δεν ήταν. «Δεν ήταν λάθος τα μέτρα, αλλά το ποσοστό εφαρμογής τους δεν ήταν αυτό που έπρεπε», υπογράμμισε στη συνέχεια και κατέληξε:

«Για να εξαφανιστεί ο ιός θα πρέπει να εμβολιαστούν οι μισοί Έλληνες, αλλά θα έχουμε 400.000-500.000 δόσεις για τις ευπαθείς ομάδες το πρώτο διάστημα, όταν κι εφόσον εγκριθεί κάποιο εμβόλιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here