Σεισμός – Σάμος: Φόβοι για ισχυρό μετασεισμό 6 Ρίχτερ – Εκκενώνονται περιοχές


Ο σεισμός των 7 Ρίχτερ στοίχισε δύο ανθρώπινες ζωές και κατέστρεψε περιουσίες. Η Σάμος παραμένει ανάστατη με ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού να εκκενώνεται. Φόβοι ότι το επόμενο διάστημα θα σημειωθεί ισχυρός μετασεισμός…

Την ώρα που η Σάμος εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της..

μετά τον φονικό σεισμό των 7 Ρίχτερ που στοίχισε την ζωή σε δύο ανήλικα αγγελούδια την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ο φόβος για έναν μεγάλο μετασεισμό ακόμα και κοντά στα 6 Ρίχτερ προκαλεί ανησυχία.

Για τον λόγο αυτό με απόφαση του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, Γιώργου Στάντζου, έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί η εκκένωση ενός μεγάλους κομματιού του νησιού και η μεταφορά των σεισμοπλήκτων σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Δήμαρχος την απόφαση αυτή, την πήρε η δημοτική αρχή μετά τα προβλήματα που άρχισαν να δημιουργούνται από τους μετασεισμούς καθώς παρουσιάστηκαν κατολισθητικά φαινόμενα:

“Είμαστε σε αναμονή και περιμένουμε από ώρα σε ώρα να μάθουμε αν τα μέτρα του lockdown θα ισχύσουν για το νησί μας. Λογικά δεν θα ισχύουν ωστόσο πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό. Τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός δυστυχώς δεν τελειώνουν και επειδή υπάρχουν φόβοι για έναν μετασεισμό της τάξεως των 6 ρίχτερ λάβαμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με την υπ’ αριθμ. 1777/2020 απόφαση Δημάρχου

(ΑΔΑ 9ΘΦΔ46ΜΦΟΤ-Δ0Υ), απομακρύνεται οργανωμένα όλος ο πληθυσμός που κατοικεί: 1) Όσον αφορά στην πόλη της Σάμου, τμήμα της οδού Ιωάννη Λεκάτη, τμήμα της οδού Εμμανουήλ Σοφούλη, τμήμα της οδού Καπετάν Σταμάτη, όλη η οδός Μνησάρχου και όλη η οδός Βακιρτζή

2)Όσον αφορά στην Κοινότητα Βαθέος, στην περιοχή ενορία Χριστού και Αγίας Ματρώνας, στην περιοχή Κοινοτικό Κατάστημα- Αγροτικό Ιατρείο- Σπαθαριά- Παλιάς Αγοράς- Αγίου Αντωνίου και Παναγίας Οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών θα στεγαστούν σε ξενοδοχειακά καταλύματα.

Η παρούσα απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που διατρέχουν από επαγόμενα του σεισμού κατολισθητικά φαινόμενα και από εκτεταμένες καταρρεύσεις κτιρίων ή στοιχείων τους κατά τη μετασεισμική περίοδο.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ