Lockdown – Σχολεία: Πώς θα γίνεται η μετακίνηση των μαθητών – Με SMS και γραπτή βεβαίωση


Όλα τα σχολεία της χώρας αναμένεται να χορηγήσουν στους μαθητές, τις απαραίτητες βεβαιώσεις

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια του lockdown που τίθεται σε ισχύ σε όλη την χώρα από το Σάββατο (7/11), θα συνεχίσουν την λειτουργία τους, τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, αλλά και τα ειδικά σχολεία.

Σημειώνεται ότι για την μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές δομές θα απαιτείται σχετική βεβαίωση. Όλα τα σχολεία της χώρας αναμένεται να χορηγήσουν στους μαθητές, τις απαραίτητες βεβαιώσεις στις οποίες θα αναγράφεται:

  • το ονοματεπώνυμο του μαθητή
  • το σχολείο που πηγαίνει
  • η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους
  • το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης

Την σχετική βεβαίωση που θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως όλοι οι μαθητές θα πρέπει θεωρείται από την διεύθυνση του σχολείου. Τα έγγραφα θα πρέπει να έχουν μαζί τους πάντα οι γονείς των παιδιών, σε συνδυασμό πάντα με την αποστολή SMS με κωδικό 4 στο 13033, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν για να παραλάβουν το παιδί τους.

Διευκρινήσεις από Στέλιο Πέτσα

Φυσικά υπάρχουν και οι περιπτώσεις με γονείς οι οποίοι εργάζονται κατά την διάρκεια του lockdown και δεν θα έχουν τη δυνατότητα παραλαβής των τέκνων τους από τους σχολικούς χώρους. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις έδωσε διευκρινήσεις σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα είναι δυνατή η παραλαβή των παιδιών, από τους παππούδες, γιαγιάδες ή άλλα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας όπως συνέβαινε από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έτσι και τώρα θα συνεχίσουν κανονικά να μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά και άτομα πέραν των γονέων, που έχουν βεβαίως δηλωθεί στο σχολείο.

Αυτό θα μπορεί να γίνει ακόμη σε περίπτωση που η κατοικία τους είναι διαφορετική από εκείνη του παιδιού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι αυτό ισχύει μόνο εντός του ορίων του ίδιου νομού «Δεν είναι δυνατόν, να παραλαμβάνει ένας παππούς από την Κορινθία ένα παιδί από σχολείο της Αττικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κανονικα και αυτος που παραλαμβανει το παιδι να εχει μια βεβαιωση εφ’απαξ.Να μη χρειαζεται καθε μερε καινουριο sms ή εντυπη βεβαιωση[Ειδες ρε Πετσα,οταν δεν λες καφριλικια ποσο ευγενικα συνεργαζομαστε;]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ