Ιατρική κορωνοϊός: Νέος Ιπποκράτειος Όρκος προστίθεται για τους γιατρούς

Ιατρική κορωνοϊός: Νέος Ιπποκράτειος Όρκος προστίθεται για τους γιατρούς που τους ζητά να καταπολεμήσουν τη φυλετική αδικία και την παραπληροφόρηση. Η πρώτη φοιτήτρια Ιατρικής Sean Sweat «δεν ήθελε να αναποδογυρίσει» τα θέματα του αγώνα όταν κάθισε με 11 από τους συμμαθητές της για να γράψει μια νέα εκδοχή του σεβαστού Ιπποκρατικού όρκου του ιατρικού επαγγέλματος.

“Ξεκινάμε το ιατρικό μας ταξίδι εν μέσω πανδημίας COVID-19 και ενός εθνικού κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων που αναζωογονήθηκε από τις δολοφονίες των Breonna Taylor, George Floyd και Ahmaud Arbery”, αρχίζει ο όρκος. “Τιμούμε τις 700.000+ ζωές που χάθηκαν από το COVID-19, παρά τις θυσίες των εργαζομένων στον τομέα της υγείας”. Με κόπο και οι άλλοι εισερχόμενοι φοιτητές ιατρικής πρώτου έτους απαγγέλλουν αυτήν την πρόσφατα υπογεγραμμένη υπόσχεση, μαζί με μια παραδοσιακή εκδοχή του ιπποκρατικού όρκου, ως μέρος των δραστηριοτήτων προσανατολισμού κατά την πρώτη εβδομάδα της ιατρικής σχολής αυτό το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια του προσανατολισμού τους, μια ομάδα φοιτητών ιατρικής πρώτου έτους δημιούργησε έναν νέο όρκο τάξης που το μάθημα απαγγέλλει πριν από τη συμβολική τελετή λευκού παλτού τον Αύγουστο που σηματοδότησε την αρχή του ιατρικού σχολικού ταξιδιού τους. Οι μαθητές δεσμεύτηκαν επίσης να εξαλείψουν τις προσωπικές τους προκαταλήψεις, να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση για να βελτιώσουν τον αλφαβητισμό στον τομέα της υγείας και να είναι σύμμαχος των μειονοτήτων και άλλων ανεπιθύμητων ομάδων στην κοινωνία για να διαλύσουν τον συστημικό ρατσισμό που διαπράττουν οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα.

“Θα είμαι σύμμαχος σε εκείνους με χαμηλή κοινωνικοοικονομική κατάσταση, την κοινότητα BIPOC, την κοινότητα LGBTQIA +, γυναίκες / γυναίκες, άτομα με διαφορετική ικανότητα και άλλες ανεπαρκείς ομάδες για να διαλύσουμε τον συστημικό ρατσισμό και προκατάληψη που έχουν διαιωνίσει οι ιατροί και η κοινωνία, “ο όρκος συνεχίστηκε. Ο Ιπποκράτειος Όρκος χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα π.Χ. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, τα σχολεία άρχισαν να επιτρέπουν στους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους εκδοχή, σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανικών Ιατρικών Κολλεγίων. Πολλοί από τους νέους όρκους περιλαμβάνουν κοινά θέματα όπως «υπεράσπιση ασθενών, διεπαγγελματική ομαδική εργασία και προσπάθεια να εξαλείψουν τις ασυνείδητες προκαταλήψεις», σύμφωνα με την ομάδα.

 

 

Η Sean Sweat, που βοήθησε στη σύνταξη της δήλωσης, είπε ότι έγινε συναισθηματική καθώς διάβασε τον όρκο προς την οικογένεια και τους φίλους του Zoom από το ερευνητικό της εργαστήριο. “Άρχισα να σχίζω καθώς διάβαζα τον όρκο”, είπε ο Sweat. “Είμαι επίσης η πρώτη στην οικογένειά μου που πήρε πτυχίο ιατρικής κι αυτό το έκανε μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία.” Η Sean 26 ετών, είπε ότι αυτό που ξεχωρίζει σε αυτόν τον όρκο είναι ότι αντιμετωπίζει με τόλμη τις αδυναμίες του ιατρικού τομέα που ήταν πιο ορατές λόγω της πανδημίας «χωρίς να ανατρέχουν τα ζητήματα». Είπε ότι σκοπεύει να τηρήσει τον όρκο καθοδηγώντας άλλους μαθητές, ιδίως μειονότητες, ακολουθώντας έρευνα ψυχικής υγείας και υποστηρίζοντας ασθενείς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here