Κορονοϊός: Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη! Έξι παιδιά έως 12 ετών νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων. Έξι παιδιά, ηλικίας από δύο μηνών έως 12 ετών, νοσηλεύονται με Covid19 στο Ιπποκράτειο, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται σε κλινικές Covid περισσότερα από 100 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Ιπποκράτειο αποτελεί κέντρο αναφοράς για παιδιά που νοσούν από κορονοϊό, ενώ κανένα από τα έξι παιδιά δεν νοσηλεύεται σε Μ.Ε.Θ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 η κατάσταση των 5 παιδιών είναι καλή και το ένα από αυτά έχει παρουσιάσει πνευμονία, χωρίς όμως να εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του.

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών συμπολιτών μας από κορονοϊό με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 711. Μόνο σήμερα Παρασκευή (6/11), έχουν καταγραφεί συνολικά έξι θάνατο.

Την ζωή τους έχουν χάσει σήμερα, δυο ηλικιωμένοι που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ένας 76χρονος και ένας 88χρονος, ένας 65χρονος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ένας 87χρονος στο Σισμανόγλειο, ένας 76χρονος στο ΑΧΕΠΑ, και ένας 53χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου ήταν 2.917, εκ των οποίων 27 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 49.807 (ημερήσια μεταβολή +6.2%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες.

Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας, χθες Πέμπτη, έφτασε τους 187.

Στο σύστημα υγείας ασκείται μεγάλη πίεση. Από τις 26 Οκτωβρίου και μετά, σε όλη την επικράτεια, έχουμε μια σημαντική αύξηση των νοσηλειών σε ΜΕΘ, οι οποίες μέχρι και προχθές το βράδυ ήταν 213. Αυτό συνεπάγεται «μια κάλυψη 60% των ΜΕΘ που έχουν οριστεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ