Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Σήμερα 234,2 εκατ. ευρώ σε άλλους 5.152 δικαιούχους


Πραγματοποιούνται σήμερα πρόσθετες, ουσιαστικά τελευταίες, πληρωμές του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.152 δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 234,2 εκατ. ευρώ.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ ανέρχεται σε 101.430, στους οποίους καταβλήθηκε άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,507 δισ. ευρώ.

Συνεπώς, από τους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν συνολικά καταβληθεί 3,369 δισ. ευρώ.

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, θα ακολουθήσει 4ος, ενισχυμένος, κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με σημαντικά διευρυμένο αριθμό δικαιούχων, εντός του Νοεμβρίου, και 5ος κύκλος τον μήνα Δεκέμβριο. Το συνολικό ύψος αυτών αναμένεται να ανέλθει στα 1,7 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται.

“Συνολικά, η στήριξη των επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους, μέσω των 5 κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο πέτυχε τον στόχο του, να ενισχύσει με ρευστότητα τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές και τις μικρομεσαίες” αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ