Lockdown: Προβληματισμός για την έξοδο των Αθηναίων – Η έκκληση Χαρδαλιά


Τη δυσαρέσκειά του και την ανησυχία του για την μαζική έξοδο των Αθηναίων προς την επαρχία εξέφρασε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. 

Οκ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως «προφανώς μας προβληματίζει αυτή η κινητικότητα. Οι έλεγχοι θα ενταθούν. Στις πύλες εισόδου όλων των περιοχών δεν θα περάσει κανείς που δεν μπορεί να αποδείξει ότι επιστρέφει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του», σημείωσε.

«Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, θα πρέπει να συμπεριφέρονται ως εν δυνάμει φορείς του ιού και να προστατεύσουν εκείνους με τους οποίους θα έρθουν σε επαφή», τόνισε σε δεύτερη ερώτηση για το ζήτημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Διπλασιάστηκαν τα πρόστιμα

«Απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη χρήση της μετακίνησης. Οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς και εξήγησε πως το πρόστιμο ανέρχεται πλέον στα 300 ευρώ για παράνομη μετακίνηση εν μέσω του lockdown.

Το ίδιο πρόστιμο ισχύει και για τη μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση αποστάσεων. Θυμίζουμε πως μέχρι πρότινος το διοικητικό πρόστιμο ανερχόταν στα 150 ευρώ. Στα 300 ευρώ είναι το πρόστιμο και για ψευδείς δηλώσεις, μέσω SMS ή βεβαιώσεων, ενώ οι εργοδότες που θα κάνουν ψευδείς δηλώσεις θα τιμωρούνται με 500 ευρώ πρόστιμο. Τα καταστήματα που θα υποπιπτούν σε παράβαση αναστολής λειτουργίας, θα τιμωρούνται με 5.000 ευρώ, ενώ το πρόστιμο για τα φυσικά πρόσωπα, που έχονυ την ευθύνη λειτουργίας, ανέρχεται στις 3.000 ευρώ για την ίδια παράβαση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ