Κορονοϊός-Lockdown: Συναγερμός στον ΕΟΔΥ – Οι περιοχές με 30% θετικούς στα rapid tests


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σε πέντε διαφορετικές περιοχές έκανε rapid tests το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ και σε δυο από αυτές το 30% όσων ελέγχθηκαν βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Τα δωρεάν rapid tests που κάνει ο ΕΟΔΥ σε περιοχές της χώρας, καταδεικνύουν σε πολλές περιπτώσεις και το μέγεθος του προβλήματος που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός αλλά και γιατί επιβλήθηκε εσπευσμένα το lockdown.

Τη στιγμή που ο ιός έχει «ζώσει» την Ελλάδα από παντού, τα κρούσματα διαρκώς ανεβαίνουν και ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων διαρκώς αυξάνεται, η απαγόρευση κυκλοφορίας ήταν προδιαγεγραμμένο πως θα εφαρμοστεί άμεσα για να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία αποτελέσματα από τα δωρεάν rapid tests που έκαναν συγκεκριμένα κλιμάκια του ΕΟΔΥ αποτελούμενα από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), στη διάρκεια της Παρασκευής (6.11), σε πέντε περιοχές της χώρας έδειξαν και το μέγεθος του προβλήματος.

Στα τεστ που έγιναν σε Ελευσίνα, Πάτρα, Πιερία, Κιλκίς και Γρεβενά υπήρξαν περιοχές όπου το ποσοστό των θετικών ανθρώπων στον κορονοϊό έφτασε ή και ξεπέρασε το 30%!

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τα rapid tests

  1. Πλατεία Ηρώων, Ελευσίνας – ΠΕ Δυτικής Αττικής
    Συνολικά, έγιναν 660 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και βρέθηκαν 7 θετικά (1,06%). Πρόκειται για 6 άνδρες και 1 γυναίκα, με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.
  2. Πλατεία Δημοκρατίας, Πάτρα – ΠΕ Αχαΐας
    Συνολικά, έγιναν 134 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) σε Ρομά και ήταν όλα αρνητικά.
  3. Στην πλατεία Δεσκάτης – ΠΕ Γρεβενών
    Συνολικά έγιναν 89 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και βρέθηκαν 28 (31,5%), 13 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.
  4. Πλατεία Λόφου – ΠΕ Πιερίας
    Συνολικά διενεργήθηκαν 34 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test), με 8 θετικά (23,5%), πρόκειται για 5 άνδρες και 3 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.
  5. Πλατεία Δημαρχείου (Πλατεία Λατσιών) – ΠΕ Κίλκις
    Πραγματοποιήθηκαν 741 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και προέκυψαν 51 θετικά κρούσματα (6,9%). Πρόκειται 29 άνδρες και 22 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ