Lockdown: Αγωνία για την Οικονομία – Πότε θα έρθουν νέα μέτρα στήριξης


Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η οικονομία, επ αφορμής και του νέου lockdown που τέθηκε σε ισχύ. Χιλιάδες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με αβέβαιο μέλλον.

Αγωνία επικρατεί για χιλιάδες εργαζομένους και εργοδότες για την πορεία της Οικονομίας λόγω του νέου lockdown το οποίο θέτει εν αμφιβόλω όχι μόνο τις προσπάθειες που έκαναν ολόκληρο το 2020 αλλά και την επόμενη χρονιά προκαλώντας αβεβαιότητα.

Από την άλλη, στο οικονομικό επιτελείο και στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν την δυσκολία της κατάστασης και αντιλαμβάνονται πως το απαγορευτικό που θα ακολουθήσει λειτουργεί εις βάρος όλων των προσπαθειών που είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες. Η κατάσταση της πανδημίας, ωστόσο στην χώρα μας ήταν απογοητευτική και ο περιορισμός της κυκλοφορίας και η αναστολή λειτουργίας όλων σχεδόν των κλάδων της Οικονομίας ήταν αναπόφευκτος.

Τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους που ελήφθησαν και ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και εξειδικεύτηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα αποτελούν μία χείρα βοηθείας για την Οικονομία, ωστόσο όπως λένε στελέχη της αγοράς, δεν είναι αρκετά. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newsbomb.gr δεν αποκλείεται το οικονομικό επιτελείο να θέσει σε εφαρμογή και νέα δέσμη μέτρων προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία.

Άλλωστε, χαρακτηριστική είναι και η αποστροφή του κ. Σταϊκούρα, κατά την εξειδίκευση των μέτρων την περασμένη Πέμπτη, για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ. «Έχουμε κάνει τα κουμάντα μας έτσι ώστε το ταμείο της χώρας να έχει τα ταμειακά διαθέσιμα για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην δυναμική της υγειονομικής κρίσης ακόμα και στο χειρότερο σενάριο» είπε. Ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι στα 37 δισεκατομμύρια ευρώ, όσα ήταν στην αρχή της υγειονομικής κρίσης τον Φεβρουάριο του 2020.

Τούτων δοθέντων και με δεδομένο πως αναμένεται παράταση του lockdown για μία με δύο εβδομάδες και πέραν της 30ης Νοεμβρίου, όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr, δεν αποκλείεται εντός του Νοεμβρίου να ανακοινωθεί και νέο πακέτο στήριξης της Οικονομίας, ακολουθώντας την τακτική που είχε ακολουθηθεί και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δηλαδή της παρατήρησης των δεδομένων και επέμβασης, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Κυβερνητικές πηγές με τις οποίες ήρθε σε επαφή το Newsbomb.gr σημείωσαν πως: «Η κυβέρνηση μελετά προσεκτικά τα στοιχεία σε καθημερινή βάση, όπως και θα κάνει και την περίοδο του lockdown. Ωστόσο είμαστε έτοιμοι για παράταση του εν λόγω διαστήματος για μία με δύο εβδομάδες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το Newsbomb.gr, εξ αρχής το πρωθυπουργικό επιτελείο σε συνεννόηση πάντα με τους επιστήμονες, είχε καταλήξει σε ένα πλάνο 3+1 ή 3+2 για την εφαρμογή του lockdown. Αυτό σημαίνει πως μία εβδομάδα πριν τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να αναμένουμε νέες ανακοινώσεις, πιθανότατα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στις οποίες θα μας γίνεται γνωστό πως το lockdown θα διαρκέσει τελικά έως τις 6 ή τις 13 Δεκεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ