Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παραβίαση του νόμου για τις προσλήψεις των ατόμων με αναπηρία

Επιστολή καταγγελίας στο υπουργείο Μεταφορών απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, λόγω της απαράδεκτης παραβίασης του άρθρου 25 του ν. 4440/2016 η οποία αφορά  σε προσλήψεις ατόμων με αναπηρία μέσω ΑΣΕΠ, στην προκήρυξη 1/2020.

Στη συγκεκριμένη προκήρυξη που αφορά στην πλήρωση εκατόν ογδόντα έξι(186) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστουχρόνου Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφόρων κλάδων καιειδικοτήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.),δεν συμπεριλαμβάνεται η ποσόστωση του άρθρου 25 του ν. 4440/2016, πουαφορά στην πρόσληψη ατόμων με αναπηρία, ενώ έχουν προβλεφθεί θέσεις γιατις κατηγορίες των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των ατόμων που έχουντέκνο, αδελφό ή σύζυγο με αναπηρία ή τέκνων ατόμων με αναπηρία. ”Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί ότι ο ανωτέρω αποκλεισμός συνιστά διάκριση καικατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων και έρχεται σε αντίθεση με τη της χώρας μας.Απαίτηση της ΕΣΑμεΑ  είναι η μη δημοσίευση καμίας νέας προκήρυξης, ηοποία να παραβιάζει το άρθρο 25 του ν. 4440/2016, το οποίο αφορά σεπροσλήψεις ατόμων με αναπηρία και μελών των οικογενειών τους μέσω ΑΣΕΠ,ώστε να σταματήσουν να θίγονται  κεκτημένα δικαιώματά τους.” τονίζει ο πρόεδρος .

Στο παραπάνω βίντεο βλέπετε : Προσβάσιμη εκπομπή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, που παρουσιάζει τα επίκαιρα θέματα του αναπηρικού κινήματος και προβάλεται στο κανάλι της Βουλής κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι και σε περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα. Παρουσίαση – Αρχισυνταξία Νίκος Υποφάντης. Οργάνωση Παραγωγής – Διερμηνεία Νοηματικής Νεφέλη Ράντου. Δημοσιογραφική επιμέλεια Τάνια Κατσάνη. Τεχνική επιμέλεια Τόνια Νασούλα. Υποτιτλισμός EL-Translations. Οπτικοποίηση prooptikitv. Παραγωγή: Ε.Σ.Α.μεΑ. 2019-2020

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here