Μητσοτάκης για αναβάθμιση από Moody’s: Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης


Θετικά αποτίμησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Ως ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Όπως γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός «η αναβάθμιση της Ελλαδάς από την Moody’s που ήρθε εν μέσω της παγκόσμιας ύφεσης, αποτελεί ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στην μετά Covid εποχή».

Δείτε το tweet του πρωθυπουργού:

Αναβάθμιση-έκπληξη της Ελλάδας από τον Moody’s

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε Ba3, με σταθερές προοπτικές, από B1 με σταθερές προοπτικές, προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Ο οίκος εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά το τρέχον έτος κατά 9%, αλλά βλέπει ισχυρή ανάκαμψη το 2021. Εκτιμά ότι η χώρα θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης κατά μέσο όρο περίπου 3,5% μεσοπρόθεσμα.

Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταΐκούρας:

«O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας.

Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και την οικονομία της.

Μάλιστα, η αξιολόγηση έγινε σε συνθήκες πρωτοφανούς ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και των επιμέρους εθνικών οικονομιών, καθώς και υψηλής αβεβαιότητας που η πανδημία έχει επιφέρει.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά αποδεικτικό στοιχείο αυξημένης εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την Κυβέρνηση, για τη διαχείριση της τρέχουσας κρίσης, τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της αλλά και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Από την πλευρά μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια με πίστη στις δυνάμεις της πατρίδας, σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, για να κάνουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή, την οικονομία της πιο παραγωγική και την κοινωνία μας πιο δίκαιη και συνεκτική».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ