Ιωάννης Κωτσιόπουλος ΓΓ Υγείας : Προγράμματα κατάρτισης τεχνολογίας για εργαζομένους στο ΕΣΥ


Τα παραπάνω και μεταξύ άλλων είπε Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας στο 4ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ.Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ‘’Κομβικός ο ρόλος των φαρμακείων που θα κληθούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών.’’

Αναλυτικότερα, είπε ο κ. Κωτσιόπουλος ότι «Για να γίνει ομαλά η μετάβαση στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο θα πρέπει πριν και πάνω από όλα να δώσουμε έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου, που θα κληθούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία, να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και καταρτισμένοι. Θα πρέπει να είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από τη χρήση των νέων τεχνολογιών και να είναι σύμμαχοι και συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους νέους digital leaders του κλάδου που θα φέρουν τις λύσεις και τα νέα προϊόντα στο σύγχρονο φαρμακείο.”

Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας

” Στο υπουργείο Υγείας άλλωστε, επεξεργαζόμαστε προτάσεις για την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ. Είμαστε σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανάπτυξη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. Το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης δεν πρέπει να αφήσει κανέναν πίσω. Ένα ακόμη γεγονός που πρέπει να σας προβληματίσει είναι η ανάπτυξη ενός νέου ψηφιακού οικοσυστήματος που θα βοηθήσει τους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι ψηφιακές λύσεις θα πρέπει να προϋποθέτουν τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια και όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση που θα προάγει την υγεία τους. Κομβικός ο ρόλος των φαρμακείων που θα κληθούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών” , τόνισε .

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ