Ομπάμα για Μπάιντεν: «Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο υπερήφανος»


Αμερικανικές Εκλογές – Αποτελέσματα: Ο Μπαράκ Ομπάμα σε δήλωσή του σχολίασε πως αισθάνεται απόλυτα υπερήφανος για την εκλογική νίκη των Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις.

Για οκτώ χρόνια ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε σαν αντιπρόεδρο τον Τζο Μπάιντεν. Ο τελευταίος θα γίνει ο 46ος Αμερικανός πρόεδρος και θα διαδεχθεί στον Λευκό Οίκο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την εκλογική νίκη των Δημοκρατικών, ο Μπαράκ Ομπάμα σε γραπτή δήλωση που έκανε δήλωσε υπερήφανος για τον Τζο Μπάιντεν και την Καμάλα Χάρις. Ο άλλοτε πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε πως ο Μπάιντεν έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι ένας επιτυχημένος πρόεδρος και κάλεσε τον λαό της Αμερικής να του δώσει την ευκαιρία και να τον στηρίξει στη διάρκεια της θητείας του.

«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο υπερήφανος την ώρα που συγχαίρω τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και την επόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Επίσης είμαι υπερήφανος για την Καμάλα Χάρις και τον Νταγκ Έμοφ, για την εκλογή της ως η επόμενη Αντιπρόεδρος της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην αρχή της γραπτής του δήλωσης ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στην επίσημη δήλωσή του, ο Ομπάμα σχολίασε πως ο Τζο Μπάιντεν «έχει ό,τι χρειάζεται για να είναι Πρόεδρος και ήδη έχει φέρει τον εαυτό του σε αυτή τη θέση», καθώς όπως εξήγησε θα μπει στον Λευκό Οίκο αντιμετωπίζοντας «μια σειρά από εξωπραγματικές προκλήσεις, που όμοιές τους δεν αντιμετώπισε κανένας υποψήφιος Πρόεδρος».

Αναγνωρίζοντας πως η Αμερική στη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου διχάστηκε αρκετά, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε χαρακτηριστικά πως «ξέρω πως θα κάνει τη δουλειά του έχοντας μεγάλο ενδιαφέρον για κάθε Αμερικανό μέσα από την καρδιά του, είτε τον ψήφισαν είτε όχι».

Κλείνοντας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την 8ετία 2009-2017, υπογράμμισε «Ενθαρρύνω κάθε πολίτη της Αμερικής να του δώσει την ευκαιρία και να του δείξει συμπαράσταση».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ