ΑΧΕΠΑ: Νοσούν 60 εργαζόμενοι. Εκκενώνονται κλινικές για ασθενείς με κορωνοϊό

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται180 ασθενείς με κορωνοϊό και οι κλινικές COVID έχουν γεμίσει. Αύριο το πρωί θα γίνει εκκένωση της ψυχιατρικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ και οι ασθενείς θα μεταφερθούν στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, από την νευροχειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ θα μετακινηθούν ασθενείς στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Στο ΑΧΕΠΑ νοσούν 60 εργαζόμενοι.

Να θυμίσουμε ότι η Θεσσαλονίκη  βρίσκεται σε lockdown για πέμπτη ημέρα και η πόλη έχει ερημώσει . Οι Θεσσαλονικείς βγαίνουν έξω για  άθληση, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ .Από το πρωί, άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε Ι.Χ., λεωφορεία και πεζούς στο κέντρο της πόλης, ενώ κλιμάκια βρίσκονται και στις εισόδους της πόλης.

Καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

Όσον αφορά στο  lockdown η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλώντας στο Open TV τόνισε ότι  «Δεν αρκεί το lockdown για να σταματήσει την εκθετική έξαρση» είπε χαρακτηριστικά. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, τόνισε ότι εκτός από το lockdown πρέπει απαραιτήτως να τηρηθούν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, ενώ σημείωσε και την κρισιμότητα της διεξαγωγής πολλών τεστ. «Βρισκόμαστε σε μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων δηλαδή κάθε 5-10 ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα. Το επικίνδυνο είναι ότι έχουμε πάρα πολλά κρούσματα που αυξάνοντα επιθετικά. Δεν μπορώ να μιλήσω για αριθμό και κατά πόσο πολλαπλασιάζονται τα πραγματικά από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μελέτες που υπάρχουν κυμαίνονται από 6 μέχρι 26 αλλά ο μέσος όρος πολλαπλασιασμού τους είναι 10 με11» ανέφερε και συνέχισε: «Δεν θα εξαρτηθεί μόνο από το lockdown αλλά και από τα άλλα μέτρα. Πρέπει να τα τηρούμε και να κάνουμε πολλαπλά τεστ.”., είπε.

Το lockdown δεν θα λύσει την εκθετική έξαρση-Δείτε το βίντεο :

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here