Ανακάλυψη Επιστήμη: Τα αντισώματα των λάμα μπορούν να μας απαλλάξουν από τον κορωνοϊό


Ανακάλυψη Επιστήμη: Επιστημονική ομάδα ανακάλυψε αντισώματα στο ζώο «πολλές φορές πιο δυνατά» από τα ανθρώπινα – Για απλή και φτηνή θεραπεία μιλούν. Ίσως πρέπει τελικά να κοιτάξουμε στο ανοσοποιητικό σύστημα του λάμα για να απαλλαγούμε από τον κορωνοϊό, καθώς τα δικά του αντισώματα φαίνεται να τα πηγαίνουν καλύτερα στη μάχη με τη νόσο.

Ερευνητική ομάδα ανακάλυψε μικροσκοπικά αντισώματα στο χνουδωτό ζώο που είναι πολλές φορές ισχυρότερα από τα ανθρώπινα στη μάχη με τον SARS-CoV-2, την ίδια στιγμή που μπορούν να αναπαραχθούν εργαστηριακά με λιγότερα λεφτά από άλλες αντιβιοτικές θεραπείες.

Η μελέτη θεωρεί πως τα αντισώματα από τα λάμα έχουν τη δυναμική και την προοπτική να αποτελέσουν αποτελεσματική θεραπεία για την Covid-19. Είναι μικρότερα από τα αντισώματα του ανθρώπου, πολύ αποδοτικότερα ωστόσο στην εξουδετέρωση του κορωνοϊού.

Πόσο; Σύμφωνα με την ομάδα από τη Σχολή Ιατρικής του University of Pittsburgh, 1 κλάσμα του νανογραμμαρίου μπορεί να προστατεύσει πάνω από 1 εκατ. κύτταρα από τον κορωνοϊό. Η θεραπεία είναι ευκολότερη, γρηγορότερη και φτηνότερη ακόμα και από παραδοσιακά αντιβιοτικά σκευάσματα και μπορεί να χορηγηθεί κατευθείαν στους πνεύμονες, σταματώντας τον ιό πριν προκαλέσει προβλήματα.

«Η φύση είναι ο καλύτερος επενδυτής μας», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής κυτταρικής βιολογίας Dr Yi Shi. Οι παρατηρήσεις τους επιβεβαιώθηκαν και πειραματικά, όπως μας λένε στο άρθρο τους στο περιοδικό «Science», όπου χρησιμοποιήθηκε ένα μαύρο λάμα ως πειραματόζωο. Το λάμα μολύνθηκε με κορωνοϊό και δύο μήνες μετά το ανοσοποιητικό του είχε παράξει αντισώματα, επαρκή από μόνα τους στη μάχη με τη νόσο. Αυτά τα μικροσκοπικά αντισώματα ζουν σε θερμοκρασία δωματίου ακόμα και για έξι εβδομάδες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ