Τζο Μπάιντεν: Πιάνει δουλειά ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ – Συγκροτεί ομάδα κρούσης κατά της Covid-19


Εκλογές ΗΠΑ 2020 Αποτελέσματα: Με τα κρούσματα νέου κορονοϊού να αυξάνονται, ο Τζο Μπάιντεν ανακοινώνει τη συγκρότηση ειδικής ομάδας κρούσεως κατά της Covid-19

Καθιστώντας την αναζωπύρωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού άμεση προτεραιότητά του, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα τη συγκρότηση μιας 12μελούς ειδικής ομάδας κρούσεως κατά της νόσου Covid-19.

Ο Μπάιντεν επιδόθηκε, σε μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του, στο να αποδοκιμάζει τη διαχείριση της πανδημίας από τον απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με τον νέο κορονοϊό να έχει προκαλέσει τον θάνατο 237.000 ανθρώπων στην Αμερική.

Η task force κατά του νέου κορονοϊού θα επιφορτιστεί με την εκπόνηση ενός σχεδίου για τον περιορισμό της ασθένειας, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο.

Επικεφαλής της θα είναι τρεις συμπροεδρεύοντες, ο πρώην γενικός χειρουργός Βίβεκ Μέρφι, ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Ντέιβιντ Κέσλερ και η διδάκτορας Μαρσέλα Νιούνεζ-Σμιθ του πανεπιστημίου Yale, σύμφωνα με δύο ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ