Αφγανιστάν: Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική επαρχία Γκάζνι


Οκτώ άμαχοι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν όλμος έπεσε σε δρόμο στην πόλη Γκάζνι, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας του Αφγανιστάν (νοτιοανατολικά), δήλωσαν αξιωματούχοι την Κυριακή (8/11).

Ο Ουαχιντουλά Τζουμαζάντα, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, δήλωσε ότι ο όλμος ήταν ένας από τους τρεις που ερρίφθησαν από Ταλιμπάν εναντίον της πόλης χθες. Άλλος τοπικός αξιωματούχος, ο Νασίρ Άχμαντ Φακίρι, έδωσε την ίδια εκδοχή.

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Η επίθεση στην Γκάζνι σημειώθηκε την επομένη της έκρηξης βόμβας στην Καμπούλ η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της κεντρικής τράπεζας της χώρας, συμπεριλαμβανομένου γνωστού πρώην τηλεοπτικού παρουσιαστή.

Η αποστολή αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) κατέγραψε 2.115 θανάτους και 3.822 τραυματισμούς αμάχων στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου ως την 30ή Σεπτεμβρίου.

Η αποστολή του ΟΗΕ χαρακτήρισε «σοκαριστικούς» τους αριθμούς αυτούς, παρότι σηματοδοτούν μείωση των απωλειών μεταξύ των αμάχων κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ