Κορωνοϊός μεταδοτικότητα: Υψηλή η ταχύτητα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού


Κορωνοϊός μεταδοτικότητα: Υψηλή η ταχύτητα μετάδοσης του νέου κορωνοϊού. Μια νέα μελέτη υποδηλώνει ότι τα συμβάντα υπερδιάδοσης COVID-19 είναι πιο συνηθισμένα από ό, τι πιστεύεται αρχικά.

Ο περιορισμός συγκεντρώσεων σε 10 ή λιγότερα άτομα θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτροπή αυτού του ζητήματος. Οι επιστήμονες έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου χρόνου προσπαθώντας να κατανοήσουν το νέο κορωνοϊό, το SARS-CoV-2, το οποίο προκαλεί την ασθένεια που ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη πανδημία.

Μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT), στο Cambridge, εξετάζει την εξάπλωση του COVID-19 σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Δείχνει ότι τα συμβάντα υπερ-διάδοσης είναι πιο συνηθισμένα – και έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη συνολική εξάπλωση του ιού – από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως. Στο έγγραφο μελέτης τους, που δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτά τα γεγονότα έχουν «υπερβολικό» ρόλο στη μετάδοση ιών. Κατά μέσο όρο, το SARS-CoV-2 εξαπλώνεται από ένα άτομο σε δύο έως τρία άλλα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο ιός δεν μεταδίδεται. Αλλά μπορεί να περάσει σε δεκάδες άλλους ανθρώπους σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα συμβάν υπερδιάδοσης είναι μια συγκέντρωση όπου ο ιός μεταδίδεται από ένα άτομο σε πολλά άλλα. Οι ερευνητές πίσω από την παρούσα μελέτη θεώρησαν ότι η εξάπλωση έγινε εξαιρετικά όταν τουλάχιστον έξι άτομα αποκτούσαν τον ιό.

Μια τέτοια εκδήλωση, μια πρακτική χορωδίας, πραγματοποιήθηκε στο Skagit County, WA. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 53 περιπτώσεις COVID-19 σε ένα άτομο με λοίμωξη SARS-CoV-2 κατά την πρόβα. Από τα 61 άτομα που παρακολούθησαν την εκδήλωση των 2,5 ωρών, 33 ήταν θετικά για το COVID-19 και 20 άλλα είχαν πιθανές περιπτώσεις. Δεδομένου ότι το COVID-19 μεταδίδεται κυρίως μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων, η πρακτική της χορωδίας ήταν ένα πρωταρχικό περιβάλλον για να εξαπλωθεί. Δεδομένου ότι η πιθανότητα ακραίων συμβάντων μετάδοσης μειώνεται πιο αργά από το αναμενόμενο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εξαπλωθεί το COVID-19 σε μεγάλες συγκεντρώσεις.

Πολλοί αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας συνέστησαν τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων σε συγκεντρώσεις από τα πρώτα στάδια της πανδημίας. Το να έχετε περισσότερα άτομα σε μια εκδήλωση αυξάνει την πιθανότητα τουλάχιστον ένα άτομο να έχει COVID-19 και ο υποκείμενος ιός μεταδίδεται σε περισσότερα άτομα. Ωστόσο, δεν υπήρξε συνεπής συμφωνία σχετικά με το τι αποτελεί μεγάλη συγκέντρωση. Ενώ η πραγματική συχνότητα και ο αντίκτυπος αυτών των υπερδιάδοσης γεγονότων μπορεί να αφορούν, τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας να αναπτύξουν συνεπείς συστάσεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ