Lockdown – Γεωργιάδης: Στόχος να ανοίξουμε στις γιορτές, εξαρτάται από την πειθαρχία μας 


Κορονοϊός: To αν θα τα καταφέρουμε ή όχι θα εξαρτηθεί από την πειθαρχία που θα δείξουμε, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Ο ιός ανοίγει και κλείνει, ο ιός το επιλεγεί ποτέ θα έχουμε έξαρση… Κλείσαμε το Νοέμβριο με βασικό στόχο να ανοίξουμε τις γιορτές. To αν θα τα καταφέρουμε ή όχι θα εξαρτηθεί από την πειθαρχία που θα δείξουμε» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα κρούσματα που έχει η Ελλάδα είναι τα λιγότερα στην Ευρώπη. Αν θέλαμε μπορούσαμε να περιμένουμε, επιλέξαμε να κλείσουμε 3 με 4 εβδομάδες νωρίτερα, κάναμε μια επιλογή. Χρειάζεται τήρηση μέτρων μέχρι να έρθει το εμβόλιο περί το Δεκέμβριο» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο σεφ και επιχειρηματίας στην εστίαση Άκης Πετρετζίκης δήλωσε ότι τους έξτρα δυο μισθούς έπρεπε να τους αναλάβει το κράτος, καθώς δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σε όλη την Ευρώπη. «Κανείς δεν ξέρει αν θα κρατήσει το μαγαζί του ανοιχτό ή θα το κλείσει. Θα ανοίξουμε το Δεκέμβριο και σε 10 μέρες θα είναι ποινικό να μη δώσουμε το δώρο. Δεν μπορούμε να το δώσουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πετρετζίκης.

«Θα υπάρχει αναλογική στάση για τους μήνες που είναι κλειστές οι επιχειρήσεις. Θα φτιάξουμε και αλγόριθμο που θα δοθεί κάτι παραπάνω αλλά δεν μπορεί η επιχείρηση να μη δώσει καθόλου δώρο θα ήταν και αντισυνταγματικό» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ