Σάμος: 25 μετανάστες βγήκαν ζωντανοί από το ναυάγιο – Τραγικό τέλος βρήκε 6χρονο αγοράκι


Τουλάχιστον 25 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες και η σορός ενός 6 αγοριού, εντοπίστηκαν χθες από το Λιμενικό Σώμα σε δυσπρόσιτη περιοχή  του ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΟ» στη Σάμο

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 23χρονος Αφγανός υπήκοος μεταξύ των μεταναστών, που αφορά τη διευκόλυνση μεταφοράς υπηκόων τρίτης χώρας στο ελληνικό έδαφος ή την έξοδο από αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αναγνωρίστηκε από τους μετανάστες/πρόσφυγες ως χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε στο σημείο.

Επίσης συνελήφθη ο 25χρονος Αφγανός πατέρας του ανήλικου νεκρού αγοριού για παράβαση του άρθρου 306 του Ν. 4619/2019 που αφορά έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο.

Καρέ καρέ το περιστατικό

Πιο συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου ΠΡΑΣΟ.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, απέπελευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έρευνες από θαλάσσης.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο samos24, πρωινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν στην ως άνω περιοχή δέκα (10) αλλοδαποί, ενώ σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, ανατολικά του ακρωτηρίου ΠΡΑΣΟ εντοπίστηκε μία αλλοδαπή γυναίκα και η σορός ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι παρελήφησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Επίσης, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό άλλων έξι αλλοδαπών στην ξηρά στα ανατολικά της Σάμου.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, δηλαδή αγνοούνται άλλοι έξι.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό:

«Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σάμου για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου ”ΠΡΑΣΟ”. Στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, απέπελευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έρευνες από θαλάσσης.

Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν στην ως άνω περιοχή δέκα (10) αλλοδαποί, ενώ σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, ανατολικά του ακρωτηρίου ”ΠΡΑΣΟ”, εντοπίστηκε μία αλλοδαπή γυναίκα και η σορός ενός ανήλικου αγοριού, οι οποίοι παρελήφησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Επιπροσθέτως, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό έξι (06) ακόμη αλλοδαπών στη χερσαία περιοχή ανατολικά ν. Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου».

Σύμφωνα με το Λιμενικό, οι έρευνες στη θάλασσα έχουν ολοκληρωθεί και την υπόθεση ανέλαβε στην ξηρά η ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι από το πρωί η νορβηγική ΜΚΟ Aegean Boat Report υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι χθες το βράδυ ένα σκάφος που έφτασε στο ακρωτήριο Πράσσο της Σάμου, βορειοανατολικά, έστειλε μήνυμα κινδύνου στο ABR. Πληροφορίες που ελήφθησαν ήταν ότι περίπου 30 άνθρωποι είχαν προσπαθήσει να περάσουν προς τη Σάμο, όταν έφταναν στους γκρεμούς του ακρωτηρίου Πράσσο οι άνθρωποι κατέληξαν, για κάποιο λόγο, στη θάλασσα, εάν το σκάφος αναποδογύρισε ή λυπήθηκε στους γκρεμούς λόγω βαρύς ο άνεμος και τα κύματα δεν είναι ξεκάθαρα. 24 άνθρωποι αναφέρθηκε ότι είναι ασφαλείς στη στεριά, κάποιοι μικροί τραυματισμοί στο πόδι και στο κεφάλι, αλλά τίποτα σοβαρό από όσο γνωρίζω. Τεσσερις άνθρωποι, δύο έγκυες γυναίκες και δύο παιδιά αναφέρθηκε ότι χάθηκαν στη θάλασσα, προσπάθησαν να τους διασώσουν αΛλά τα κύματα τους τράβηξαν στη θάλασσα στο σκοτάδι.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ