Αυτοφροντίδα: Φρόντισε τον εαυτό σου με μια αγκαλιά

Αυτοφροντίδα: Φρόντισε τον εαυτό σου με μια αγκαλιά. Είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για να χαλαρώσεις με τις σημερινές συνθήκες. Πολλοί θυσιάζουν ακόμη και το χρόνο τους για οικειότητα ώστε να εργάζονται περισσότερες ώρες.

Όμως η οικειότητα με τους άλλους είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για να κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους. Η αγκαλιά είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να βιώσεις την οικειότητα που χρειάζεσαι  με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Η αγκαλιά δεν είναι μόνο για τις γυναίκες, και οι άντρες θέλουν να αγκαλιάσουν και να αγκαλιαστούν όσο και οι γυναίκες.

  1. Απελευθερώνεται έτσι η ορμόνη της αγάπης. Η οξυτοκίνη είναι μια ορμόνη που κάνει τα πάντα, από το να σας κάνει να νιώθετε καλά μέχρι  να αισθανθείτε συνδεδεμένοι με άλλους.
  2. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σύστημα. Η απελευθέρωση της οξυτοκίνης, αυτή η καλή ορμόνη σας κάνει να νιώθετε ότι τίποτα δεν μπορεί να σας βλάψει – κάτι που είναι ένα εκπληκτικό όφελος! Αυξάνει επίσης τις ορμόνες που βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων! Η δύναμη της θετικής σκέψης – και της αίσθησης αγάπης και ασφάλειας – λειτουργεί πραγματικά!
  3. Ανακουφίζω τον πόνο. Ακριβώς όπως ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, η αγκαλιά και η απελευθέρωση της οξυτοκίνης θα μειώσει τα επίπεδα του πόνου σας. Είναι σαν όποτε πονάει ο λαιμός σου, το τρίβεις. Ακόμα και απλές πινελιές όπως αυτή απελευθερώνουν αρκετή ωκυτοκίνη για να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα, οπότε φανταστείτε το αποτέλεσμα που έχει η αγκαλιά – μια πλήρη επαφή με το σώμα με έναν άλλο άνθρωπο.
  4. Μείωσε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η καρδιά σας είναι πιο ευτυχισμένη και δεν εργάζεται τόσο σκληρά για την καταπολέμηση των επιπτώσεων του στρες και της ασθένειας.
  5. Μειώστε το κοινωνικό άγχος. Η οξυτοκίνη εμπνέει θετική σκέψη. Σας βοηθά να έχετε μια αισιόδοξη οπτική στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι όταν παίρνετε μια αγκαλιά όταν φτάνετε στο πάρτι όπου γνωρίζετε μόνο ένα άτομο, θα νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και πιο κοινωνικοί. Θα νιώσετε ότι μπορείτε να γοητεύσετε όλους στο πάρτι. Και με την οξυτοκίνη που περνά μέσα από το σύστημά σας, θα το κάνετε!
  6. Εμβαθύνετε τις σχέσεις σας. Η επικοινωνία είναι σημαντική στις σχέσεις, αλλά οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν πόσο αποτελεσματική και ουσιαστική μπορεί να είναι η αφή.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here