Κορονοϊός: Η «μάχη» των εμβολίων – Ανάλογη αποτελεσματικότητα με της Pfizer το ρωσικό Sputnik


Σε ανακοινώσεις για το δικό της εμβόλιο προχώρησε η Ρωσία, μέσω του υπουργείου Υγείας, ενημερώνοντας για την αποτελεσματικότητά του 

Ανάλογες επιδόσεις με το αμερικανικό εμβόλιο της Pfizer, ανακοίνωσαν σύμφωνα με το Reuters η Ρωσία, αναφορικά με το εμβόλιο Sputnik, το οποίο μάλιστα έχει χορηγηθεί και σε ανθρώπους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Υγείας, το Sputnik V έχει πάνω από 90% αποτελεσματικότητα έναντι του φονικού ιού.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι οι πληροφορίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι, βασίζονται σε δεδομένα που συλλέχθηκαν από χορήγηση του εμβολίου σε πολίτες και όχι σε εθελοντές, όπως συνηθίζεται στη φάση 3 της έρευνας.

Οι παρενέργειες του Sputnik V

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις «ο εμβολιασμός με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορoνοϊού Sputnik-V δεν προκαλεί παρενέργειες στο 85% των εμβολιασθέντων».

«Οι πιο δυσάρεστες παρενέργειες, είναι ο πυρετός που φθάνει έως τους 38 βαθμούς, ο πονοκέφαλος, οι μυαλγίες και το κοκκίνισμα στο σημείο του εμβολιασμού», δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ.

«Τέτοιες παρενέργειες παρατηρούνται περίπου στο 15% των εμβολιασθέντων. Δηλαδή, όσο και αν είναι δύσκολο να το κατανοήσει κάποιος, στο 85% των εμβολιασθέντων δεν παρουσιάζεται καμία παρενέργεια και τίποτα το δυσάρεστο για τους ίδιους».

Σημειώνεται ότι στη Μόσχα, εμβολιάσθηκαν με την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik-V περίπου 19.000 άτομα, εκ των οποίων οι 6.500 έχουν εμβολιασθεί και με τη δεύτερη δόση.

Τι γνωρίζουμε για το εμβόλιο της Pfizer

  • Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύσσεται από τις Pfizer και Biontech είναι «αποτελεσματικό κατά 90%» στην προστασία από την Covid-19.
  • Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν μετά την μεγάλης κλίμακας κλινικών δοκιμών Φάσης 3 που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία είναι και η τελευταία φάση πριν από την αίτηση χορήγησης αδείας.
  • Τα δυο εργαστήρια έκαναν τις ανακοινώσεις μετά την πρώτη ανάλυση των αποτελεσμάτων στο μέσον της Φάσης 3.
  • Η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας.
  • Επτά ημέρες αφού χορηγήθηκε η δεύτερη δόση και 28 ημέρες αφού είχε χορηγηθεί η πρώτη δόση το εμβόλιο κατάφερε να προστατεύσει τους ασθενείς.

«Περισσότερο από οκτώ μήνες μετά την έναρξη της χειρότερης πανδημίας εδώ και έναν αιώνα, θεωρούμε ότι αυτό το στάδιο αποτελεί ένα βήμα μπροστά σημαντικό για τον κόσμο στην μάχη μας κατά της Covid-19», δήλωσε στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ