Τουρκία: Παραμένει το «μυστήριο» με την παραίτηση του γαμπρού Ερντογάν


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προχωρήσει σε δηλώσεις αναφορικά με την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών εφόσον κριθούν απαραίτητες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανακοινώσει αργότερα την απόφασή του για την αιφνιδιαστική παραίτηση του υπουργού Οικονομικών και γαμπρού του, του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, εφόσον το κρίνει σκόπιμο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι παραιτείται για λόγους υγείας, μία ημέρα αφότου ο Ερντογάν διόρισε κεντρικό τραπεζίτη τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ, στη θέση του Μουράτ Ουισάλ.

Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ είπε, μετά τη συνεδρίαση του κόμματος υπό την προεδρία του Ερντογάν, ότι με βάση το προεδρικό σύστημα της Τουρκίας την ευθύνη για τον διορισμό και την απόλυση υπουργών έχει αποκλειστικά ο πρόεδρος της χώρας. «Οποιαδήποτε ανακοίνωση για το θέμα αυτό θα γίνει από τον πρόεδρό μας, αν το κρίνει σκόπιμο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τσελίκ, η παραίτηση του Αλμπαϊράκ δεν ήταν στην ατζέντα των υπό συζήτηση θεμάτων στη σημερινή συνεδρίαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ