Πανδημία COVID-19- Αλκοόλ: Οι ειδικοί χτυπούν το καμπανάκι


Πανδημία COVID-19 – Αλκοόλ: Οι ειδικοί χτυπούν το καμπανάκι. Γιατροί προειδοποιούν ότι περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να στραφούν στο αλκοόλ ως τρόπος αντιμετώπισης των “μυριάδων στρεσογόνων” της πανδημίας COVID-19.

Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο Journal of General Internal Medicine, προτείνει μια σειρά παρεμβάσεων για να ελαχιστοποιηθεί αυτή η συμπεριφορά και να υποστηριχθούν καλύτερα άτομα με διαταραχή χρήσης αλκοόλ. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι η κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας τρόπος που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αγχωτικές καταστάσεις. Για παράδειγμα, η έρευνα έχει δείξει ότι στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι τείνουν να πίνουν περισσότερο αλκοόλ μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις. Επιπλέον, εάν ένα άτομο έχει διαταραχή χρήσης αλκοόλ, είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει αλκοόλ για να αντιμετωπίσει το άγχος ενός τραυματικού συμβάντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τρέχουσα πανδημία COVID-19 είναι μια ιδιαίτερη αιτία ανησυχίας. Οι συγγραφείς του τρέχοντος άρθρου επισημαίνουν ότι, αντί να είναι ένα μοναδικό γεγονός, τα αποτελέσματα της πανδημίας COVID-19 παρατείνονται με την πάροδο του χρόνου, δυνητικά εκθέτοντας τους ανθρώπους σε συνεχιζόμενο τραύμα. Περαιτέρω, η πανδημία έχει προκαλέσει στρες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα άτομο πίνοντας αλκοόλ. Εκτός από την καταστροφική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων και την απώλεια και τη θλίψη που βιώνουν πολλοί, η πανδημία έχει επίσης διαταράξει τις οικονομίες, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή, απειλεί τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων, διαταράσσει τις διαπροσωπικές δομές υποστήριξής τους, αυξάνει τα εμπόδια στην υγειονομική περίθαλψη και αναγκάζει πολλούς ανθρώπους σε απομόνωση.

Αυτό έχει σημασία επειδή υπάρχουν καλά τεκμηριωμένοι σύνδεσμοι μεταξύ της αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ και των δυσμενών αποτελεσμάτων στην υγεία. Όπως επισημαίνει το Εθνικό Ινστιτούτο για την κατάχρηση αλκοόλ και τον αλκοολισμό, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αλλάξει διάθεση και συμπεριφορά, να βλάψει την καρδιά, το ήπαρ και το πάγκρεας ενός ατόμου, να αυξήσει τον κίνδυνο διαφόρων τύπων καρκίνου και να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου. Η έρευνα έχει επίσης συνδέσει την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με διαταραχές της ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη, που μπορεί να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να ενθαρρυνθούν οι άνθρωποι να βρουν εναλλακτικές στρατηγικές αντιμετώπισης για την αντιμετώπιση των στρεσογόνων παραγόντων της πανδημίας. Αποτελεσματική υποστήριξη θα πρέπει επίσης να είναι διαθέσιμη για άτομα που αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της αυξημένης κατανάλωσης αλκοόλ ή ατόμων με διαταραχή χρήσης αλκοόλ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ