Τέσσερις πρωτότυπες ιδέες για δημιουργικά απογεύματα με τα παιδιά στο σπίτι


Διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες της δεύτερης καραντίνας και για για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τουλάχιστον, ο χρόνος εντός σπιτιού θα είναι περισσότερος από τον συνηθισμένο.

Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά παραμένουν ανοιχτά κι έτσι τα παιδιά αυτών των ηλικιών συνεχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα ωστόσο, επιστρέφουν στο σπίτι και το σαλόνι, η κουζίνα και το υπνοδωμάτιό τους γίνεται ο χώρος που θα διαβάσουν, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί τους για να περάσουμε εποικοδομητικό χρόνο μαζί;

Δημιουργήστε το βιβλίο της καραντίνας
Είναι γεγονός ότι ζούμε ιδιαίτερες στιγμές που θα θυμόμαστε για μία ζωή. Γιατί λοιπόν να μην τις αποτυπώσουμε σε ένα αυτοσχέδιο βιβλίο; Πάρτε ένα άδειο τετράδιο και αρχίστε να καταγράφετε τι κάνετε με το παιδί σας την κάθε ημέρα. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει εάν ζητήσετε από το μικρό σας να σας κάνει καθημερινά και μία ζωγραφιά που να εκφράζει την εκάστοτε ημέρα του.

Φτιάξτε απίθανες δημιουργίες με ζύμη

Η ζύμη είναι ένα εύπλαστο υλικό με το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε απίθανες δημιουργίες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά. Αφού ψηθούν, οι δημιουργίες αυτές μετατρέπονται σε υπέροχα διακοσμητικά για όλο το σπίτι. Δείτε πώς θα φτιάξετε ζύμη για χειροτεχνίες στο βίντεο που ακολουθεί.

Κάντε virtual ταξίδια

Πριν από μερικές εβδομάδες σας είχαμε δείξει τον τρόπο να ταξιδέψετε εικονικά σε μακρινούς προορισμούς μαζί με τα παιδιά σας και τώρα η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι πιο κατάλληλη από ποτέ. Δείτε εδώ, όλα τα virtual ταξίδια που μπορείτε να κάνετε και να αποδράσετε.

Φτιάξτε ένα ημερολόγιο καιρού

Διανύουμε τον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και ο καιρός αυτήν την εποχή έχει ακόμα αρκετές εναλλαγές. Ζητήστε από το παιδί σας να παρατηρεί καθημερινά τη θερμοκρασία και τις καιρικές συνθήκες και δημιουργήστε το δικό σας ημερολόγιο καιρού. Είναι ευκαιρία μέσα από αυτό να μιλήσετε στο μικρό σας για τα καιρικά φαινόμενα, πώς αυτά προκύπτουν και τις τέσσερις εποχές.

Πηγή 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ