Αίμα μετά την επαφή: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες

Αίμα μετά την επαφή: Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες. Πολλές γυναίκες βιώνουν κολπική αιμορραγία μετά το σεξ. Στην πραγματικότητα, έως και το 63%. 

Συνήθως σε μετ-εμμηνοπαυσιακές καταστάσεις οι γυναίκες αντιμετωπίζουν κολπική ξηρότητα και κολπική αιμορραγία ή μπορεί να εμφανίσουν κηλίδες αίματος κατά τη διάρκεια του σεξ. Αυτό συμβαίνει γιατί αντιμετωπίζουν  κολπική ξηρότητα. Η αιμορραγία μετά το σεξ είναι ιατρικά γνωστή ως αιμορραγία μετά την κορύφωση. Εμφανίζεται σε άτομα όλων των ηλικιών. Σε νεότερους ανθρώπους που δεν έχουν φτάσει στην εμμηνόπαυση, η αιμορραγία είναι συνήθως στον τράχηλο.

Είναι μια παρενέργεια ελέγχου. Ένα από τα κύρια προνόμια του ορμονικού ελέγχου των γεννήσεων είναι η ικανότητά του να ρυθμίζει τον κύκλο σας. Αλλά «οποιοσδήποτε τύπος ορμονικού αντισυλληπτικού μπορεί να οδηγήσει σε κηλίδες μετά τη σεξουαλική επαφή», λέει ο Δρ Mahnert. Συνήθως, θα το παρατηρούσατε όταν ξεκινάτε ένα νέο χάπι, για παράδειγμα. μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να προσαρμοστεί το σώμα σας σε αυτό. Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν πολλά διασκεδαστικά συμπτώματα και η αιμορραγία μετά το σεξ είναι σίγουρα ένα από αυτά – ειδικά εάν η λοίμωξη οδηγεί σε φλεγμονή του τραχήλου, που ονομάζεται τραχηλίτιδα.

Ενδομητρικός πολύποδας
Αυτό ακούγεται πιο τρομακτικό από ό, τι είναι. Οι πολύποδες είναι σαν δακρυγόνες σταγόνες ιστού που σχηματίζονται στην αναπαραγωγική οδό στον τράχηλο ή μέσα στη μήτρα.  Είναι καλοήθης και μπορεί να κυμαίνονται σε μέγεθος από μερικά χιλιοστά έως μερικά εκατοστά. Οι πολύποδες μπορούν να κρεμαστούν από τον τράχηλο στον κόλπο, όπου μπορεί να αγγίξουν ή να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η κολπική ξηρότητα έχει προκαλέσει σχίσιμο. Εάν δεν είστε αρκετά υγροί κατά τη διάρκεια του σεξ, υπάρχει πιθανότητα να αιμορραγείτε – όλη αυτή η τριβή από τη διείσδυση μπορεί να σκίσει τους ευαίσθητους κολπικούς ιστούς, λέει ο Δρ Gersh. (Φυσικά, αυτό θα ήταν προφανώς μια οδυνηρή εμπειρία.) «Ο γιατρός σας μπορεί να σας μιλήσει για επιλογές που περιλαμβάνουν λιπαντικά, ενυδατικά και κολπικά οιστρογόνα», λέει ο Δρ. Mahnert, ανάλογα με την αιτία της ξηρότητας. Βακτηριακή κολπίτιδα ή μυκητιασική λοίμωξη. Αυτές οι δύο λοιμώξεις είναι τόσο συχνές. εκτιμάται ότι τρεις στις τέσσερις γυναίκες θα βιώσουν τουλάχιστον μία στη ζωή της.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here