Εμβολίου κορονοϊού: Έξαλλος ο Τραμπ! «Καθυστέρησαν σκοπίμως την ανακοίνωση του»


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Την οργή του για την χρονική περίοδο που ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων στις ΗΠΑ ενέκρινε το εμβόλιο για την κορονοϊό εξέφρασε μέσω του Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ τονίζοντας ότι έγινε μετά τις εκλογές προκειμένου αν τον σαμποτάρουν.

«Δεν ήθελαν να καρπωθώ τη νίκη του εμβολίου», γράφει o πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter.

Επιπλέον, κατηγόρησε και την Pfizer ότι ήθελε να τον βλάψει ψαλιδίζοντας τις ελπίδες για νίκη στις εκλογές.

Ο Τραμπ μίλησε και κατά της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων λίγες ώρες αφότου η FDA ενέκρινε την κυκλοφορία του φαρμάκου της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του κορονοϊού.

«Αν ο Τζο Μπάιντεν ήταν πρόεδρος, δεν θα είχατε το εμβόλιο για άλλα δύο χρόνια, ούτε ο FDA θα το είχε εγκρίνει τόσο γρήγορα. Η γραφειοκρατία θα είχε καταστρέψει εκατομμύρια ζωές», ανέφερε ο Τραμπ.

Σε ένα ακόμα του ποστ αναφέρει: «Ο FDA και οι Δημοκρατικοί δεν ήθελα να είμαι εγώ που θα τους κερδίσω με το εμβόλιο πριν τις εκλογές και γι’ αυτό βγήκε η είδηση πέντε ημέρες αργότερα. Όπως τα έλεγα τόσο καιρό».

Η FDA εξουσιοδότησε την επείγουσα χρήση της πειραματικής θεραπείας της Eli Lilly

H αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε χθες, Δευτέρα, την άδεια για την επείγουσα χρήση της πειραματικής θεραπείας αντισωμάτων της Eli Lilly and Co κατά της COVID-19.

Η FDA ανακοίνωσε ότι η εξουσιοδότηση επείγουσας χρήσης στηρίχτηκε σε κλινικές δοκιμές, που έδειξαν ότι η θεραπεία (bamlanivimab) μείωσε την ανάγκη νοσηλείας ή παραμονής σε θαλάμους εντατικής θεραπείας για τους ασθενείς με COVID-19 που είχαν μεγάλο κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασής τους.

Η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση ήπιων προς μέτριας έντασης περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, αλλά και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από τα 12 έτη, όπως ανακοίνωσε η FDA.

Το φάρμακο προορίζεται για ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν επιδείνωση, όπως είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και οι άνθρωποι άνω των 12 ετών με συννοσηρότητες λόγω χρόνιων παθήσεων. Είναι το πρώτο φάρμακο που εγκρίνεται για ασθενείς σε σχετικά πρώιμο στάδιο της Covid-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ