Αυτοφροντίδα: Δεν είναι εγωιστικό να φροντίζεις τον εαυτό σου


Αυτοφροντίδα: Δεν είναι εγωιστικό να φροντίζεις τον εαυτό σου. Είμαστε πραγματικά εγωιστές αν τολμούμε να διεκδικούμε αυτό που χρειαζόμαστε, τι είναι καλό για εμάς; Οι άνθρωποι, γενικά, τείνουν να κρίνουν τις ενέργειες των άλλων πολύ εύκολα χωρίς να εμβαθύνουν στις εσωτερικές ανάγκες του καθενός, στην ισορροπία τους, στην ευτυχία τους.

Το να γνωρίζετε τι είναι καλό για τον εαυτό σας είναι πιθανώς ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξεκαθαρίσετε. Είναι τόσο ζωτικής σημασίας όσο η αναπνοή, το όνειρο, η διατήρηση μιας καθημερινής ψευδαίσθησης με την οποία μπορούμε να βρούμε κίνητρα στη ζωή μας.

Για να φροντίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, είναι σημαντικό να αλλάξουμε την εστίαση, τις προοπτικές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορούμε να έχουμε είναι ότι στο τέλος, θα έρθει μια μέρα που θα αισθανόμαστε απογοητευμένοι  με την αίσθηση ότι η ζωή περνάει από αυτούς τους αόρατους σωλήνες του χρόνου. Αποφύγετε το, εφαρμόστε αυτές τις συμβουλές στην πράξη. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας; Είναι μια απλή ερώτηση που, με τη σειρά της, απαιτεί να αναρωτηθούμε πολλά πράγματα. Είστε ξεκάθαροι ότι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή σας είναι ο εαυτός σας, ο σύντροφός σας, τα παιδιά σας εάν τα έχετε… Ωστόσο, δεν είναι υγιές να αφιερώσετε όλες τις ώρες της ημέρας σε αυτούς, ούτε όλο το χρόνο σας, γιατί μια μέρα θα έρθει όταν δεν θα “να είναι ποιότητας”. Καθορίστε όρια, ώρες, προσωπικούς χώρους.

Ξέρετε τι χρειάζεστε. Γιατί δεν αναλαμβάνετε δράση τώρα; Όλοι ξέρουμε τι μας κάνει ευτυχισμένους, τι θα μας έκανε πολύ καλά ανά πάσα στιγμή, γνωρίζουμε επίσης ποιους ανθρώπους πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε να αισθανόμαστε καλύτερα ή τα πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε για να είμαστε λιγότερο αγχωμένοι . Γιατί λοιπόν δεν το κάνουμε; Τι σας εμποδίζει να αναλάβετε δράση;

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ